HABER
Ana Sayfa /
Alo Vefa Gönüllere Dokunuyor
Orjinal Resim

Derince Belediyesi Alo Vefa Hattı, salgınla mücadele döneminde 65 yaş üstü, kronik hastalığı bulunan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaya devam ediyor. Bugüne dek 4.644 haneye hizmet ulaştıran Alo Vefa Hattı ekipleri Derince’de gönül köprüleri kuruyor

4 Bin 644 Haneye Hizmet Götürüldü

Sosyal belediyecilik noktasında örnek çalışmalara imza atan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün projeleri arasında yer alan Alo Vefa Hattı, 2019 yılında hizmete girdiği süreçten beri ilçede çok önemli bir görev üstleniyor. Koordinasyon merkezi ve sahadaki uzman personelleriyle çalışmalarını sürdüren Alo Vefa Hattı ekipleri koronavirüsle mücadele kapsamında da başarıyla görev yapıyor. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü, kronik hastalığı bulunan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların her an yanında olan Alo Vefa Hattı, bugüne dek 4 bin 644 haneye hizmet ulaştırdı.

Alışverişler Evlere Teslim Ediliyor

2390444 ve 05528390153 numaralı telefonlar aracılığıyla hizmet veren Alo Vefa Hattı Koordinasyon Merkezi, 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların günün her saatinde gelen taleplerini alıyor. Alo Vefa Hattı’nın saha ekipleri ise özellikle temel gıda, ilaç ihtiyaçları ve fatura ödemeleri başta olmak üzere vatandaşlara yardımcı olarak yaptıkları alışverişleri evlere kadar götürüp kapıda teslim ediyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları da çalışmalarını sürdüren Alo Vefa Hattı ekipleri ayrıca kendilerine telefonla ulaşan vatandaşlara süreçle ilgili bilgi vererek merak ettikleri soruları yanıtlıyor.