HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Kentsel Yenileme Hızla Devam Ediyor
Orjinal Resim

Derince Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aygün, bölgeye depreme dayanıklı, sosyal ve yeşil alanlara sahip binaların inşa edileceğini belirterek ‘Hak sahiplerine ve ilçemize hayırlı olsun’ dedi

 

418 Daire, 17 İşyeri Yapılacak

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği kentsel yenileme çalışmaları koronavirüsle mücadelenin sürdüğü dönemde de hız kesmeden devam ediyor. Derince Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii’nde başlattığı kentsel yenileme projesinin ihalesi geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılmıştı. İhale sürecinin ardından altyapı ve hafriyat çalışmalarının başladığı bölgede, saha çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alanda yapılacak olan kentsel yenileme çalışmaları sonucu bölgeye 418 daire ve 17 işyerinin yer alacağı yeni bir yaşam alanı inşa edilecek.

 

Başkan Aygün, Çalışmaları İnceledi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala ile birlikte bölgeye giderek devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kentsel yenilemenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Aygün, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern binalar kazandıracağız. Hak sahiplerine ve ilçemize hayırlı olsun” dedi. Kentsel yenileme sürecinin noktalanmasıyla birlikte Araptepe mevkiindeki proje alanında hak sahiplerine yeni daireleri teslim edilecek. Alanında örnek olarak nitelenen proje ile birlikte çarpık yapılaşma sorunu çözülerek, bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırılmış olacak.

Oluşturulma Tarihi :  9.05.2020 17:30:17
Okuma Sayısı : 2023
Fotoğraflar