HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Harikalar Sahilinde Yeni Düzenleme
Orjinal Resim

Dört tarafı adeta saklı cenneti andıran Derince’nin gözde merkezleri arasında yer alan Harikalar Sahili’nde yaz dönemi öncesi hummalı çalışmalar var. Altyapısı yenilenen sahilin giriş etabından Gösteri Merkezi’ne kadar olan bölümünde asfalt serimi de tamamlandı

 

Sahil Etabında Çalışmalar

Gerek mesire alanları gerekse sahiliyle doğanın tüm renklerini içinde barındıran Derince, Kocaeli’nin en gözde yaşam alanları arasında yer alıyor. Dağ ve deniz manzarası ile dört bir yanı saklı cenneti andıran Derince’nin en gözde dinlence noktalarından biri de Harikalar Sahili. Sadece Kocaeli’nin değil çevre bölgelerden insanların da yoğun rağbet gösterdiği Harikalar Sahili, koronavirüs salgını sonrası gelecek güzel günler için hazırlanıyor. Harikalar Sahili’nde yıpranmış ve bozuk olan üstyapıyı yenilemek için kolları sıvayan Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, salgınla mücadele sürecini en iyi şekilde değerlendirerek sahilde düzenlemeler yaptı. Harikalar Sahili’nin girişi ile Gösteri Merkezi arasında yer alan bölgede yapılan çalışmalarla sahil yaz dönemi öncesi hazır hale getiriliyor.

 

Altyapı ve Üstyapı Düzenlemesi

Derince Belediyesi ekipleri ilk etapta Harikalar Sahili’nde yıpranmış ve bozuk durumda olan üst yapıyı yenilemek için 1.000 ton stabilize malzeme ile zemin iyileştirmesi yaptı. Zemin iyileştirmesinin ardından 150 metre yağmur suyu hattı, 50 metre drenaj hattı ile 750 ton mekanik malzeme kullanılarak altyapı işleri tamamlandı. Altyapı çalışmasının ardından ekipler 1.100 ton asfalt serimi yaparak üstyapı işlemlerini de tamamladı. Asfalt serimi sonrasında Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bölgeye 200 metre tretuar çalışması ve yol-otopark çizim işleri yapılarak Harikalar Sahili yol ve otopark düzenlemesi tamamlanmış olacak.

 

Başkan Aygün’den İncelemeler

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Bayrak ve belediye daire müdürleri ile birlikte sahil etabına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yaz dönemi öncesi ilçe genelinde çalışmalara tüm yoğunluğuyla devam ettiklerini belirten Başkan Aygün, “Bir yandan belediyemiz çatısı altından salgınla mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken diğer taraftan çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Normalleşme sürecine doğru adım adım giderken sahil etabımızı da gelecek güzel günlerimiz için hazır hale getirdik. İnşallah bu sıkıntılı günleri geride bırakacak ve Derincemizin sahillerinde, mesire alanlarında, Gençlik Merkezlerinde hep birlikte zaman geçireceğiz” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  18.05.2020 10:28:55
Okuma Sayısı : 1059