HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Çalışmalar Hız Kesmiyor
Orjinal Resim

Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki çalışmalarını koronavirüsle mücadelenin devam ettiği süreçte de yoğun bir şekilde sürdürüyor

 

Taş Duvar Çalışmaları Sürüyor

İlçe genelinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen talepleri hızla çözüme kavuşturuyor. Koronavirüs salgını ile mücadelenin tüm kararlılığıyla devam ettiği Derince’de bir yandan rutin hizmetler de aksamadan devam ediyor. Bu kapsamda Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. İlçede birçok farklı noktada faaliyetlerini sürdüren ekipler ihtiyaç duyulan noktalarda taş duvar inşa ediyor. Çınarlı Mahallesi Günbatımı Sokak, Merve Sokak, Bergüzar Sokak ve Çenedağ Mahallesi Geçit Sokak’ta kullanılan yolların kaymasını engellemek için taş duvar imalatı sürüyor. Derince Belediyesi ekipleri ihtiyaç duyulan bölgelerde 600 m³ taş kullanılarak duvar imalatı ve 30 m³ beton ile duvar hatılı yaptı.

 

Açık Otopark ve Ham Yol Açımı

Çalışmalarını ilçenin diğer noktalarında da sürdüren ekipler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan açık otopark alanında ve Sırrıpaşa Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda 120 m³ beton, 80 m tül bordür kullanarak yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Otopark bölgesinde yapılan çalışma ile birlikte düzensiz vaziyette bulunan alan yeniden dizayn edilip, park çizgileri çekilerek 250 araçlık nizami otopark alanı olarak kullanıma açıldı. Belediye ekipleri kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Yenikent Mahallesi Araptepe mevkindeki bölgede de çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede mevcutta kullanılmakta olan yolların devre dışı kalması nedeniyle, Fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 650 ton stabilize malzeme kullanılarak 300 metre uzunluğundaki ham yol imar sınırları içerisinde ve 6 metre genişliğinde kullanıma açıldı.

Oluşturulma Tarihi :  26.05.2020 23:36:45
Okuma Sayısı : 715