HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derincede Projeler Hız Kesmedi
Orjinal Resim

Ramazan Bayramı’nın son gününde Derince’de vatandaşlarla bayramlaşan Milletvekili Şeker ve Başkan Aygün, projeleri yerinde inceledi. Koronavirüs salgınına rağmen çalışmaların hız kesmediğini belirten Şeker, Derince’nin Başkan Aygün yönetiminde projelerin merkezi olduğunu ifade etti

 

Aygün ve Şeker Projeleri İnceledi

Salgınla mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiği Derince’de rutin hizmetler ve projeler de tüm hızıyla sürüyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçe halkına söz verdiği 41 projeyi sırasıyla hizmete sunduğu ilçede çalışmalar tüm kararlılığıyla devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son günü ilçede ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla bayramlaşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile birlikte proje alanlarına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar ve Adnan Pala’nın da hazır bulunduğu ziyaretler esnasında ilk olarak Çenesuyu Kaşık Tesisleri’ne gidildi.

 

Çenesuyu Bizim Değerimiz

Koronavirüsle mücadele kapsamında hijyen tedbirlerinin en üst seviyede uygulandığı Çenesuyu Kaşık Tesisleri’nde depo inşası ile birlikte çevre düzenlemesi yapılıyor. Tesislerde ayrıca gerçekleşen tadilatla birlikte vatandaşların aktif olarak kullandığı musluklar yeni ve hijyen şartları açısından çok daha iyi olan fotoselli musluklarla değiştiriliyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tesiste yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Çenesuyu bizim en önemli değerimiz. Yaptığımız yatırımlarla büyüyen Çenesuyu’nu halkımızın sofralarına sağlıklı bir şekilde sunmanın huzuru içerisindeyiz” dedi.

 

Gençlik Merkezi’nde Sona Gelindi

Çenesuyu Kaşık Tesisleri’ndeki incelemelerinin ardından Dumlupınar Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik ve Spor Merkezi’ne giden Başkan Aygün ve Milletvekili Şeker, artık son düzenlemelerin yapıldığı tesisteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yaklaşık 30 bin m2’lik alan üzerine inşa edilen Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi, bünyesinde, kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pistini barındırıyor. Dumlupınar’daki projenin ardından ilçede ikinci gençlik merkezi ise Fatih  Mahallesi’nde inşa edilecek.

 

Kentsel Yenilemede Dev Adım

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından ise son olarak Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını inceledi. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alanda yapılan ve saha çalışmalarının devam ettiği kentsel yenileme projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Aygün, “418 daire, 17 işyerini kapsayan projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern binalar kazandıracağız. Projemiz hak sahiplerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Başkan Aygün’ün Tecrübesi Çok Önemli

Başkan Aygün yönetiminde ilçede çok önemli projelerin hayata geçtiğini belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise yaptığı değerlendirmede “Koronavirüs süreci malum tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Allah’ın izniyle sağlık politikalarında son yıllarda attığımız adımlar ve halkımızın duyarlılığı birleşince normalleşme yönünde çok önemli mesafe kat ettik. Bir yandan salgınla mücadele ederken Derincemizde projelerin bu denli hızla ilerlediğini görmek bizleri mutlu ediyor. Başkanımız Zeki Aygün’ün tecrübesi ve Ankara bürokrasisini çok iyi bilmesi ilçemize çok önemli katkılar sunuyor. Çenesuyu’nda yaşanan yatırım süreci, Gençlik Merkezleri, kentsel dönüşüm ve daha nice eserlerle inanıyorum ki Derince bu dönem projelerin merkezi olacak” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  27.05.2020 10:54:20
Okuma Sayısı : 809