HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince Cuma Namazına Hazır
Orjinal Resim

Salgınla mücadelede yasakların kademeli olarak kalkmasıyla birlikte 29 Mayıs (Yarın) itibariyle Cuma namazları yeniden kılınmaya başlanacak. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Derince Kaymakamlığı, ilçe genelinde namazların kılınacağı noktalar ve vatandaşların uyması gereken kurallarla ilgili bilgilendirmede bulundu

 

Derince Kaymakamlığından Açıklama

Derince Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde; “29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazı Kaymakamlığımızca tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır. Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecektir”

 

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

 “Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlığının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri, Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın abdestlerini evlerinde alarak namazın sünnetlerini evlerinde kılmaları ile farzını eda etmek için mutlaka maskelerini takarak ve yanlarında şahsi seccadeleri ile gelmeleri ve namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları, görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet edilmesi gerekmektedir. Kaymakamlığımızca belirlenen camiler ve açık alanlar aşağıda belirtilmiştir. Önemle ve ilanen duyurulur”

 

Oluşturulma Tarihi :  28.05.2020 10:26:52
Okuma Sayısı : 1111
Fotoğraflar