HABER
Ana Sayfa /
Derincede Ödüller Sahibini Buldu
Orjinal Resim

Derince Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Başkan Aygün'ün elinden aldı

Birbirinden Güzel 135 Eser

Derince Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla okullarından uzun bir süre uzak kalarak evlerinde zaman geçiren öğrenciler için çok anlamlı bir yarışma düzenlemişti. Müracaatların www.derince.bel.tr adresi üzerinden gerçekleştiği yarışmalarda ilkokul öğrencileri resim, ortaokul öğrencileri ise kompozisyon dallarında hünerlerini sergilemişti. 135 öğrencinin başvurularının jüri heyeti tarafından değerlendirilmesinin ardından ise her iki kategoride ilk üç dereceyi alan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri Başkan Aygün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Karabayır tarafından takdim edildi. Derince Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği yarışmalar sonunda birinci olan eser sahipleri 1.000 TL'lik ödülün sahibi oldu. İkincilerin 750 TL, üçüncülerin 500 TL ödül aldığı yarışmada ayrıca her iki kategoride onar öğrenci de mansiyon ile ödüllendirildi.

Resim ve Kompozisyon

İlkokul öğrencilerinin resim kategorisinde katıldığı yarışmalar sonunda ilk sırayı Abidin Pak İlkokulu'ndan Tuğçe Yanar elde etti. Resim kategorisinde ikinciliğe Öğretmenler İlkokulu'ndan Berfin Akbulut ulaşırken, üçüncülük ise Çenesuyu İlkokulu'ndan Nida Gökyeşil'in oldu. Ortaokul öğrencilerinin kompozisyon kategorisinde yarıştığı ve birbirinden güzel eserlerin yer aldığı bu alanda ise birincilik Sırrıpaşa Ortaokulu'ndan Liva Tan'ın oldu. Mevlana Ortaokulu'ndan A. Burak Akkuş kompozisyonda ikinciliğe ulaşırken, Çenesuyu Ortaokulu'ndan Sudenaz Kara ise üçüncü olmayı başardı.

Başkan Aygün'den Mesajlar

Dereceye giren öğrencilere ise ödülleri düzenlenen törenle Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır tarafından takdim edildi. Öğrencilerle birlikte ailelerinin de iştirak ettiği törende bir konuşma yapan Başkan Aygün, Birbirinden güzel 135 eserin yer aldığı yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı önemsiyor ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bugünler geçecek ve inşa ettiğimiz Gençlik Merkezlerimizde, daha güzel yarınlarda hep birlikte olmaya devam edeceğiz dedi.