HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi
Orjinal Resim

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi Hayırlı Olsun

 

Gençlere yönelik projelere büyük önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün 41 vaadi arasında yer alan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi hizmete açıldı

 

Açılış Törenine Katılım Yoğundu

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün 41 seçim vaadi arasında yer alan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi'nin açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sami Çakır, Cemil Yaman  ve Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ümit İlbayı, Spor TOTO Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Garnizon Karargah Komutanı Yarbay Hikmet Düzgün ve ilçe halkının katılımlarıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Merkezi, protokol konuşmaları sonrasında İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından edilen dualarla birlikte hizmete açıldı.

 

Gençlerimiz geleceğimizdir

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi açılışında konuklara ilk olarak Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün hitap etti. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği bir merkez inşa ettiklerini belirten Başkan Aygün, Gençlerimiz geleceğimizdir dedik. Gençlik ve Spor Merkezi projemizi hayata geçirdik. Projemize 15 Temmuz'da darbeci hainlere karşı canını ortaya koyan genç şehitlerimizden Abdullah Tayyip Olçok'un adını verdik. İnşallah bu merkezimizde, Abdullah Tayyip Olçok gibi vatanına, milletine, bayrağına bağlı olarak yetişen gençler, ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olacak. Bu alanın bize tahsis edilmesinde büyük emeği olan önceki dönem Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi

Eğitim ve Sporun yeni Merkezi

Merkezle birlikte gençlerin eğitim hayatına katkıda bulunacaklarını aktaran Başkan Aygün, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kıymetli destekleriyle 30 bin metre kare alana inşa ettiğimiz projemiz ilçemizde eğitim ve sporun yeni merkezi olacak. Kendilerine Derince halkım ve gençler adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projemizin her aşamasında emeği olan belediye personelimize ve işini özenle yapan müteahhit firması yönetici ve çalışanlarına buradan teşekkür ediyorum. Yeşil alanları ve doğal güzellikleri ile Gençlik Merkezimizi inşa ederken çocuklarımız ve gençlerimiz için her şeyi düşündük. Kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları ve bilgisayar odasının yer aldığı 2 katlı Gençlik Merkezimizle öğrencilerimizin eğitim hayatına katkıda bulunuyoruz dedi.

 

Aygün'den Bakan Kasapoğlu'na Teşekkür

Başkan Aygün, Açık futbol ve basketbol sahaları ile tenis kortumuz hem bireysel hem de takım sporu yapmak isteyen gençlerimiz için hizmet vermeye başladı. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu aletleri.. Çocuklarımız için oyun alanları ve kaykay pisti.. Kısacası spordan, eğitime ihtiyaç duyulan tüm unsurlar Gençlik Merkezimiz bünyesinde yer alıyor. Gençlerimizi önemsiyor, onlara değer veriyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürürken en büyük gücümüzü geleceğimiz olan gençlerimizden alıyoruz. Bundan dolayı 41 projemiz arasında yer alan Gençlik Merkezlerine öncelik verdik. İnşallah sırasıyla diğer mahallelerimizde de gençlerimizin hizmetine sunacağımız bu tesislerin ikincisinin yapımına Fatih Mahallemizde başlıyoruz. İki projemizin Derince gençliğine kazandırılmasını sağlayan Sayın Bakanım ve ekibine gençlerimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum dedi.

 

Derincemize hayırlı olsun

Yeni merkezin Derince'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi şehrimize ve Derincemize hayırlı olsun. Sayın Bakanım sizlere teşekkür ediyorum. Şehrimize sayenizde çok güzel hizmetler yapılıyor. Önümüzdeki süreçte başka önemli müjdeleri yine bu şehre vereceğiz. Şimdiden onlar için de teşekkür ediyorum. Derince Belediye Başkanımızı bu güzel proje için kutluyorum. Gençliği yetiştirmek bu memleket için vazgeçilmezimizdir. Aklını kiraya vermeyen, memleket söz konusu olduğunda canını feda eden nesiller yetiştirirsek bu memleket ilelebet payidar olacak dedi.

 

Gençliğimize sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu

Başkan Büyükakın'ın ardından konuşan Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Bu güzel tesisin Derince gençliğine hayırlı uğurlu olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bizlerin özgürlüğü adına nöbet tutan Mehmetçiklerimizi selamlıyoruz. Allah onları karada, denizde, havada Muzaffer kılsın. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Allah için, millet için gözünü kırpmadan şehadete yürüyecek, bu topraklara sahip çıkacak tam donanımlı gençliği yetiştirmek hepimizin üstüne yüklenen en büyük mükellefiyet. Son 18 yıldır AK Parti olarak çok önemli yatırımlar ortaya koyduk. Kocaeli büyük yatırımları hak eden bir şehir. Hamdolsun AK Parti sadece bir buçuk milyar TL'lik yatırımı bir buçuk senede yaptı. Hala devam eden yatırımlarımız var. Burs verdiğimiz öğrencilerin sayısı arttı, tesislerle Kocaeli'yi donatma adına yerel yönetimlerimiz büyük adımlar attı. Bakanımız, Kocaeli adına ilçemiz adına kendisine sunduğumuz her projede bize büyük hassasiyet sundu. İnşallah gençliği kucaklayan bir anlayışta üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Biri gençliğimizi kategorize etmek istiyor. X, Y şimdi de Z gençliği çıkardılar. Çok bilinmeyenli denkleme döndü. Böyle bir tanımlamayı biz kabul etmiyoruz. Gençliğimize sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu dedi.
 

Kocaeli En Büyük Şehirlerden Biri

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi açılışında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Dünyayla yarışan bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Kocaeli bugün itibariyle 15 milyar TL'lik yatırım bütçesiyle yatırım alan ve vergi veren en büyük üçüncü İl ve bilim teknoloji şehri olarak öne çıkıyor. Genç nüfusa göre politikaların yeterince uygulandığını görüyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. dedi.

 

Gençlerimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız

Gençler için yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bu ülkenin en büyük umudu gençlerimiz için yatırımlarımıza devam ediyoruz ve yarınlara çok daha güçlü ve donanımlı hazırlanmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Biz gençlerimizi lafla değil, özümüzle, icatlarımızla seven onlara değer veren ve onlar için üreten bir hareketin mensuplarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız her icraatıyla, misyonu ve perspektifi ile gençlerimizi her alanda destekleyen, onlar için her çabayı ortaya koyan bir lider. Biz de Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde gençlerimiz için her türlü çabayı ortaya koymak adına Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm kurumlarla, sivil toplum örgütleri ile iş birliğini çok önemsiyoruz Günbegün gerçekleşen yatırımlar sessiz bir devrimin gerçekleştiğini ortaya koyuyor. 2002 yılında Kocaeli'deki yurtlarda 600 yatak kapasitesi vardı. 2002 Türkiye'sinden bahsediyorum. Bugün itibari ile 15 bine ulaştı. Bunun inşallah artı 5 bin kapasitelisini daha planladık. Bir takım inşaatlar başladı. Bunları en kısa sürede Kocaeli halkımızla buluşturacağız. Bu ve buna benzer birçok imkanı, yatırımı vatandaşımızla buluşturmak bizler için görev. Biz bu görevi ifa etmekten, gerçekleştirmekten onur duyuyoruz dedi.
 

 

Oluşturulma Tarihi :  12.08.2020 19:27:35
Okuma Sayısı : 5026