HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Karagöllü´de Mısır Hasadı
Orjinal Resim

“Doğayı Koruyalım, Yerli Mısır Çeşitlerimizi Tanıyalım” yayım projesi kapsamında Karagöllü Mahallesi’nde mısır hasadı gerçekleşti

 

Mısır Hasadı Gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen “Doğayı Koruyalım, Yerli Mısır Çeşitlerimizi Tanıyalım” yayım projesinde mısır hasadına başlandı. 2019 yılı itibariyle başlayan ve birçok kurum tarafından desteklenen proje ile çevreye duyarlılık oluşturarak farkındalık yaratmanın yanında; yerli ve milli mısır çeşitlerinin tanınmasının ve yaygınlaştırılmasının sağlanması hedefleniyor. Derince’ye bağlı Karagöllü Mahallesi’nde gerçekleşen tarla günü etkinlikleri ile mısır hasadının başladığı programa protokol ve bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarla Günü Etkinliği

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, İl Tarım Müdürü Vekili Yüksel Çil, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, tarım müdürlüğü yetkilileri tarla günü dolayısıyla düzenlenen programda hazır bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alındığı programda konuşmaların sona ermesinin ardından “Doğayı Koruyalım, Yerli Mısır Çeşitlerimizi Tanıyalım” yayım projesi kapsamında mısır hasadına başlandı. Yerli ve milli mısır yetiştiriciliğini teşvik eden proje ile mısır tohumculuğu konusunda dışa bağımlılığı azaltmak hedefleniyor.

 

Oluşturulma Tarihi :  9.09.2020 12:19:35
Okuma Sayısı : 642
Fotoğraflar