HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
İlçemize Değer Katan Projeler
Orjinal Resim

Birbirinden önemli projelerin hayata geçtiği Derince’de Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi ile Millet Kıraathanesi’ni gezen Vali Yavuz, iki projenin de ilçeye değer kattığını ifade etti

 

Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi

Gençlere yönelik projeleri daima önemseyen, spora, eğitime ve gençliğe yönelik çalışmalara öncelik veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandırdığı iki proje Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi ile Millet Kıraathanesi halktan yoğun ilgi görüyor. İlçede gün boyu çeşitli temaslarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da beraberinde Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile birlikte iki projeyi yerinde inceledi. İlk olarak Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ne giden Vali Yavuz, Kaymakam Aksak ve Başkan Aygün, burada incelemelerde bulundu.

 

Eğitim ve Sporun Yeni Üssü

Dumlupınar Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen projeyle ilgili Vali Yavuz’a bilgi veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, kompleksin ilçede yeni eğitim ve spor üssü olduğunu belirtti. Burada spor yapan ve ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Vali Yavuz da, Gençlik Merkezi’nin çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nde kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti yer alıyor.

 

4 Bin 500 kitaplık Kütüphane

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gençlik Merkezi’nin ardından Millet Kıraathanesi’ne geçti. Burada ders çalışan öğrenci ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Yavuz, “Belediye başkanımızın başarılı hizmetlerini yerinde görmekten büyük bir memnuniyet duyduk” dedi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün göreve başladıktan sonra hemen hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Millet Kıraathanesi, Deniz Mahallesi’ndeki Tarihi Gar Binası’nda faaliyetlerini sürdürüyor. Yaklaşık 4 bin 500 kitaplık kütüphaneye sahip olan Millet Kıraathanesi halkın tüm kesimlerinden yoğun ilgi görüyor.

 

Oluşturulma Tarihi :  25.09.2020 11:06:54
Okuma Sayısı : 631
Fotoğraflar