HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Şeker´den Gazi Meclis´te Çenesuyu Vurgusu
Orjinal Resim

Osmanlı'dan günümüze uzanan damak tadı ile kentimizin en önemli markası olan Çenesuyu’nun tanıtımına bir katkı da Milletvekili Şeker’den geldi. Gazi Meclis’te yaptığı konuşmada Çenesuyu’nun yerli ve milli oluşuna vurgu yapan Şeker, katkılarından dolayı Başkan Aygün’ü tebrik etti

 

Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Başkan Aygün yönetiminde büyüyen ve pazarlama ağı genişleyen Çenesuyu, Derince’nin sadece bölgeye değil, Türkiye’ye ve hatta dünyaya açılan en önemli markaları arasında yer alıyor. Yaklaşık 400 yıllık mazisi ve Osmanlı’dan günümüze uzanan damak tadı ile adından söz ettiren Çenesuyu, ilçenin doğal hazinesi konumunda. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün girişimleri ile yurt dışında da birçok ülkeye ihraç edilen Çenesuyu, ülke ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlıyor. Yapımı süren depolama alanı ve ek bina inşaatıyla birlikte büyümeye devam eden Çenesuyu’nun sıradaki yatırımı ise cam şişeleme makinesi ile ürün portföyünü daha da geliştirmek. Başkan Aygün’ün girişimleri sonucu başkent Ankara’daki kamu kurumları nezdinde de yoğun ilgi gören Çenesuyu’nun tanıtımına bir katkı da AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’den geldi.

 

Şeker’den Başkan Aygün’e Teşekkür

Geçtiğimiz hafta başkent ziyareti esnasında Gazi Meclis’te Çenesuyu ikramında bulunan Başkan Aygün’e teşekkür eden Milletvekili Şeker, TBMM’de konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Milletvekili Şeker konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçen hafta Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün Bey’in Meclisimize ikram ettiği Çenesuyu’nun % 100’ü Derince Belediyesi’ne aittir. Yapılan tarihi araştırmalarda Çenesuyu’nun Osmanlı’da sarayda tüketildiği lezzetinin beğenildiği belirtilmekte. İzmit’te bulunan Tarihi Av Köşkü’nün kapısının üstünde bulunan levhada “Aceb mi sözlerim olsa Çenesuyu gibi ahla, olur mu bu sözlerim Çenesuyu gibi tatlı ve şirin” diyerek Çenesuyu’nun tadından ve lezzetinden övgüyle bahsedilmektedir. 1836 yılında 2. Mahmut tarafından kaynağı keşfedilen Çenesuyu, 1933 yılında İzmit Belediye Başkanı Kemal Öz tarafından İzmit’e getirilmiş. Kocaeli’mizin değeri Çenesuyu’muzun yurt içi ve yurt dışına tanıtımında ve pazarlamasındaki gayretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Zeki Aygün Bey’i tebrik ediyorum”

Oluşturulma Tarihi :  3.12.2020 11:51:10
Okuma Sayısı : 579