HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva
Orjinal Resim

Derince Belediyesi’nin yapımını tamamladığı ve yakın zamanda hizmete girecek olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sokaktaki can dostlarımız için sıcak bir yuva olacak

 

Başkan Aygün’ün Seçim Vaadi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, vatandaşların da sık sık şikayetlerine konu olan sokak hayvanları konusunda çok önemli bir projeyi hizmete sundu. Başkan Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında da yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi büyük ölçüde tamamlandı ve yapılan son düzenlemelerin ardından kullanıma açılmaya hazır. Sokak hayvanlarını koruma altına almak ve bakımlarını sağlamak amacıyla Etüt Proje Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan merkez, Derince Belediyesi’nin Yenikent Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’nün arkasındaki yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa edildi.

 

Ameliyathane ve Muayenehane

Çok yakında kullanıma açılacak olan merkezde her şey düşünüldü. Sokak hayvanları konusunda çok önemli bir çözüm imkanı sunacak Rehabilitasyon Merkezi’nde ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınakları yer alıyor. Modern ve konforlu yapısıyla alanında örnek bir nitelik taşıyan proje kapsamında sokak hayvanlarının ön tedavileri de uzman veteriner hekim tarafından bu merkezde yapılacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamlarını sürdüren sokak hayvanlarının yemek ihtiyacı ise Derince Belediyesi ve hayvan sever vatandaşlar tarafından karşılanacak.

Oluşturulma Tarihi :  22.12.2020 13:30:22
Okuma Sayısı : 4180
Fotoğraflar