HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Başkan Aygün´den Katar Temasları
Orjinal Resim

Çenesuyu'nun Katar ve çevre ülkelere ihracı için bölgeye giden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, burada başta Büyükelçi Mustafa Göksu olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya geldi

 

Çenesuyu Yurt Dışına İhraç Ediliyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün öncülüğünde yapılan yatırımlarla büyüyen Çenesuyu A.Ş. pazarlama ağını da genişletti. Günümüzde İngiltere, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç edilen Çenesuyu'nun Malezya, Dubai ve Katar'a da ulaşması yönünde çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Çenesuyu'nun ihracatı ile ilgili çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Katar'a dört günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Katar temaslarının ilk gününde MÜSİAD Katar Temsilcisi Mücahit Sayman ile bir araya gelen Başkan Aygün, ardından Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Selçuk Kürşat Koca'yı ziyaret ederek, bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Aygün, Katar'da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu Ülke Danışmanı Levent Sadık Küçükdaban'ı da ziyaret etti. Çenesuyu'nun bölgeye ihracı ile ilgili sürecin de değerlendirildiği görüşme son derece verimli geçti.

 

Büyükelçi Göksu ve Başkonsolos Sulaitin

Başkan Aygün bu ülkedeki temaslarında Katarlı yetkililerle de bir araya geldi. Başkan Aygün bu kapsamda Katar Büyükelçisi Mustafa Göksu ile birlikte Katar İstanbul Başkonsolosu Mansoor Bin Abdulla Al-Sulaitin'i ziyaret etti. Karşılıklı görüş alış verişinin gerçekleştiği buluşma ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Aygün, İki ülkenin dostlukları ile birlikte artan ticari hacimlerine Çenesuyu'muzun ihracatı ile katkı sunacak olmaktan dolayı mutluyuz dedi. Bölgedeki ziyaretlerine devam eden Başkan Aygün, Katar Yatırım Teşvik Ajansı'nda (Investment Promotion Agency Qatar) Yatırımcı İlişkileri Kıdemli Yöneticisi Mustafa Güleç'i de ziyaret etti. Bu görüşmede de başta Çenesuyu'nun bölge ülkelerine ihracı olmak üzere çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Kahraman Mehmetçiğimize Ziyaret

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, dört gün süren Katar ziyaretinin son gününde yine çok önemli görüşmelerde bulundu. İlk olarak Katar Büyükelçisi Mustafa Göksu'yu ziyaret eden Başkan Aygün, Çenesuyu'nun Osmanlı'ya uzanan geçmişi ve günümüzde yaptıkları yatırımlarla ilgili geniş bilgiler verdi. Büyükelçi Göksu da ziyaretleri için Başkan Aygün'e teşekkür etti. Başkan Aygün ayrıca gün içerisinde Wakrah Belediye Başkanı Mansoor Ajraan Al Bouainin ile bir araya geldi. Bu görüşmede hem Çenesuyu'nun bölgeye ihracı hem de iki kent arasında yapabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişi gerçekleşti. Başkan Aygün'ün Katar'daki son ziyareti ise kahraman Mehmetçiğimize oldu. Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı ziyaret eden Başkan Aygün, burada yaptığı açıklamada Bulundukları her ortamda huzurun ve güvenin teminatı olan Mehmetçiğimiz, bölgesel barışa sunduğu katkıyla da göğsümüzü kabartıyor dedi.

Oluşturulma Tarihi :  30.12.2020 12:00:05
Okuma Sayısı : 2040