HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Taşköprü Aspir Yağı´na Ankara´da Yoğun İlgi
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında üretimi gerçekleşen Taşköprü Aspir Yağı’nın tanıtımı için başkentte çeşitli temaslarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi ve Gazi Meclis’te ziyaretlerde bulunan Başkan Aygün, Taşköprü markasını Ankara’da duyuruyor

 

Tarımsal Kalkınma Hamlesi

İlçe halkına söz verdiği projeleri hızla hayata geçiren ve vaatlerinin % 66’lık kısmını şimdiden tamamlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tarımsal kalkınma projesine büyük önem veriyor. İshakçılar merkezli Derince’ye bağlı 7 köyde geçtiğimiz yıl aspir bitkisi yetiştiriciliğini başlatan Başkan Aygün, bölgede çok önemli bir tesisleşmeyi hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıl ilk aspir ekiminin gerçekleştiği Derince’de hasadı yapılan mahsullerden üretilen Taşköprü Aspir Yağı‘nın şişeleme işlemi gerçekleşmişti. Başkan Aygün’ün sıradaki hedefi ise tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında köylerde Mısır Kurutma Tesisi, Süt Pastörizasyon Tesisi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi kurmak. Her fırsatta kalkınmanın yerelden başlayacağı ve bunun da tarımla olması gerektiğini dile getiren Başkan Aygün, Taşköprü Aspir Yağı’nı tanıtmak için başkentte temaslarda bulunuyor.

 

Taşköprü Aspir Yağı

Başkan Aygün bu kapsamda ilk olarak AK Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Efkan Ala ve Vedat Demiröz’ü ziyaret etti. Ziyaretinde tarımsal kalkınma projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Aygün, genel başkan yardımcılarına köylerde hasadı yapılan mahsullerden üretilen Taşköprü Aspir Yağı’nı da takdim etti. Temaslarını sürdüren Başkan Aygün, daha sonra genel merkezde sunumunu tamamlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile bir araya geldi. Bakan Varank ve Genel Başkan Yardımcısı Ünal’a Taşköprü Aspir Yağı takdim eden Başkan Aygün, aspir yağının üretiminden, paketlenmesine kadar olan süreci aktardı. Varank ve Ünal da tarımsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, projenin hayata geçmesinden dolayı Başkan Aygün’ü tebrik etti.

 

Şakir Ercan Gül'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Gazi Meclis’e geçerek, temaslarını burada sürdürdü. İlk olarak TBMM İdare Amiri Ali Şahin’i ziyaret eden Başkan Aygün ardından AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ile bir araya geldi. Ziyaretlerinde Şahin, Bostancı ve Balta’ya Taşköprü Aspir Yağı takdim eden Başkan Aygün, tarımsal kalkınma projesiyle ilgili de bilgiler verdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ziyaretler kapsamında son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan önceki dönem TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakan Yardımcısı Gül’e yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Aygün, Taşköprü Aspir Yağı takdim etmeyi de ihmal etmedi. Gül de ziyareti dolayısıyla Başkan Aygün’e teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Oluşturulma Tarihi :  19.02.2021 16:22:16
Okuma Sayısı : 615