HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Toplu Sözleşme İmzalandı
Orjinal Resim

Derince Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. Böylece Derince Belediyesi’nde evli iki çocuklu bir çalışanın alacağı en düşük net ücret 4.200 TL’ye yükselirken, giydirilmiş net ücret ise 4.400 TL oldu

 

Çalışanların Yüzü Gülüyor

Derince Belediyesi çalışanlarının yer aldığı DERPAŞ bünyesindeki personelleri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işçilerin yüzünü güldüren bir şekilde sonuçlandı. Göreve başladığı gün itibariyle çalışanların daima yanında olan Başkan Aygün, bunu uygulamalarına da yansıtmıştı. Kentimizde seçim dönemindeki verdiği sözü tutarak KHK ile belediye şirketlerine geçen çalışanlara 635 TL’lik zammı veren ilk belediye başkanı olan Aygün, imzaladığı toplu sözleşme ile işçilerin yüzünü bir kez daha güldürdü.

 

Garaj Amirliği’nde Tören

Derince Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi için Derince Belediyesi Garaj Amirliği’nde bir tören düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, Derince Belediyesi Meclis Üyeleri Kenan Yalçın, Furkan Güngör, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sendika temsilcileri ve Yerel Sen yöneticilerinin katıldığı imza törenine çalışanlar da yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı imzaların atıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Ersoy’dan Başkan Aygün’e Teşekkür

Törende ilk konuşmayı yapan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e teşekkür etti. Toplu sözleşme görüşmelerinin süreci ile ilgili bilgi veren Ersoy “Sayın başkanımızın görüşmelerde devreye girmesiyle imza aşamasına geldik ve bugün imzalıyoruz. Şunu çok net söylüyorum bugün 500 belediyede sözleşme imzalanmışsa Gebze, Darıca, Derince ve Büyükşehir’de imzalanan sözleşmeler bunun 490 tanesinden fazladır. Burada yapılan emek, başkanlarımızın ortaya koyduğu irade ortadadır. Derince’mizde en az zam alan arkadaşımız 4.200 TL maaş alacak. Ayrıyeten ustalık, operatörlük ve şoförlüğüne göre 4.400’e çıkan net maaşlar var. İkramiye, izin ve bayram parası bunun haricinde. Kocaeli’de yapılan toplu sözleşmeler hiçbir yerde yok. Belediye başkanımız iradesini koydu, Derince’de bu rakamları yakalamak çok önemli. Belediye başkanımıza, emeği geçen başkan yardımcılarımıza ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Derince Belediyesi özelinde çok iyi bir toplu sözleşme imzaladık” dedi

 

Birlikte Büyük Bir Aileyiz

Derince Belediyesi’nin çalışanları ile birlikte büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Aygün,

“Toplu iş sözleşmemiz ülkemiz için milletimiz için sizler için hayırlara vesile olsun. Emeğin karşılığı hiçbir şeyle ölçülmez. Bu emeği ölçmek için herhangi bir tartı yok. Günün, ülkenin ve dünyanın şartları ile bunu belirlemek gerekiyor. Biz burada hepimiz büyük bir aileyiz. İller Bankası’ndan gelen para 2,5 milyon, zamsız bir şekilde ödediğimiz işçilik ücreti 3,5 milyon. Şimdi ilavelerle bu 4,5 milyona geliyor. Harcarken iktisatlı harcıyoruz, giderimizi sorguluyoruz. Seçim sürecinde mağduriyetini gördüğümüz işçi kardeşlerimize söz vermiştik. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak bu sözümüzü yerine getirdik. KHK ile kadroya geçen çalışanlarımızın maaşlarına 635’er TL ücret artışı yaptık. Bu süreçte kadrolu arkadaşlarımızın zammını yaptık” dedi. Konuşmasında dış güçlerin ülkemiz üzerinde kurguladığı oyunlara da vurgu yapan Başkan Aygün, “40 yıldan beri ülkemizi dize getiremeyenler şimdi ekonomik olarak insanımızı etkilemek istiyor. Kalkınma noktasında 10 yıl önce İhamız, Sihamız yoktu. Şimdi terörü bitiren teknolojiye sahibiz. Kalkınan ülkemizi çekemeyenlerin oyunlarını bozmaya devam edeceğiz” dedi.

 

En Düşük Yevmiye 140 TL Oldu

İşçilerin verdiği emeğin önemine değinen Başkan Aygün konuşmasında, “Ben projemden kısarım, her şeyden kısarım fakat işçime hakkını veririm. Toplu sözleşmemizde yevmiyeleri dengelemek için 102 liralık en düşük yevmiyeyi 140 lira yaptık. Böylece 102 lira yevmiye alan bir işçimizin ücretinde yüzde 38’ lik yüzde 40’lık bir artış oldu. Ayrıca sorumluluk ve çalışmalarına göre artı 5, 10 15 TL yevmiye verdik. Sosyal hakları da ikiye katladık. Hiç olmayan izin parasını verdik. Geriye dönük altı aylık ücretleri tüm personellerimize net 2 bin lira olarak vereceğiz. Sizleri memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki çalışanımızın morali iyi  olsun. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Her zaman aranızdayız. Derince’miz için hepimizin sorumluluğu var. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Önemli olan gönülleri kazanarak sevgi ortamında çalışmak. Sözleşmemiz hayırlara vesile olsun. Bundan sonra da inşallah hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

İkramiye 20 Güne Yükseltildi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Temmuz 2020 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yürürlükte olacak. Yeni sözleşme kapsamında en düşük yevmiye 140 TL’ye yükseltilirken, yılda 10 gün olan ikramiye gün sayısı ise 20’ye çıkarıldı. Sözleşmeye ilk kez dahil edilen izin harçlığı 400 TL olarak belirlenirken, günlük yemek ücreti de 5 TL’den 20 TL’ye yükseltildi. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda 250 TL, Kurban Bayramı’nda da 250 TL bayram parası verileceğini açıkladı.

 

Giydirilmiş Net Ücret 4.400 TL

İmzalanan sözleşme ile birlikte Derince Belediyesi’nde evli iki çocuklu bir çalışan için en düşük net ücret 4.200 TL’ye yükseltilirken, giydirilmiş net ücret ise 4.400 TL oldu. Sözleşmenin ikinci yılını kapsayan 1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ise personel maaşlarına 2021 yılı Aralık ayı enflasyon ve + 1 oranında zam yapılacak. Ayrıca sözleşme kapsamında çalışanların geriye dönük 1 Temmuz 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki 2 bin lira olan ücret farkları da dört taksitte ödenecek.

Oluşturulma Tarihi :  19.02.2021 17:13:32
Okuma Sayısı : 1391