HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Bakan Selçuk, Kampüs Okul´u İnceledi
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Kampüs Okul projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’i ziyaret ederek görüşmelerde bulundu

 

Bir Çok Önemli Proje Hayata Geçti

Geride kalan iki yıllık süreçte ilçeye birbirinden önemli projeler kazandıran Başkan Aygün, Derince’yi Kocaeli’nin yükselen yıldızı yapmayı başardı. 41 seçim vaadinin % 66’lık kısmını hayata geçiren Başkan Aygün, gençlik merkezlerinden kentsel yenileme projelerine, tarımsal kalkınma hamlesinden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne kadar birçok alanda örnek çalışmaya imza attı. Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Başkan Aygün, Kampüs Okul projesini hayata geçirmek için de görüşmelerini sürdürüyor. Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki 26 dönümlük alana yapılması planlanan kampüs okul projesi için 2020 yılı içerisinde protokol imzalanmıştı.

 

Bakan Selçuk ve Bakan Yardımcısı Denemeç

İlçede eğitimin çıtasını yükseltecek proje olarak nitelenen Eğitim Kampüsü için görüşmelerini sürdüren Başkan Aygün bu kapsamda son olarak Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’i ziyaret etti. Başkan Aygün, ilk olarak projenin detaylarıyla ilgili Bakan Ziya Selçuk’a bilgilendirmede bulundu. Kampüs Okul projesinin Derince için çok önemli olduğunu belirten Başkan Aygün, Bakan Selçuk’a Taşköprü Aspir Yağı takdim etmeyi de ihmal etmedi. Başkan Aygün, başkentteki bir diğer ziyaretini ise 24-25 ve 26.dönemlerde Gazi Meclis’te milletvekili olarak birlikte görev yaptığı Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’e gerçekleştirdi.

 

Okullar, Spor ve Konferans Salonları

Başkan Aygün’ün özel önem verdiği Kampüs Okul projesinin Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki 26 dönümlük alana yapılması planlanıyor. Kampüs Okul projesi kapsamında D-100 karayolunun yanındaki alanda eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu yeni Eğitim Kampüsüne taşınacak. Böylelikle bu okullarda eğitim gören öğrencilerin trafik güvenliği açısından yaşadıkları problemler ortadan kaldırılacak. Yeni Eğitim Kampüsü ile birlikte öğrenciler artık çok daha güvenli bir bölgede okul yaşamlarını sürdürebilecek. Okullardan boşalacak kent merkezindeki alan ise Derince Belediyesi’ne tahsis edilecek. Sırrıpaşa Mahallesi’ne inşa edilecek olan eğitim kampüsünde ise 6 derslikli anaokulu, 32 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul, 24 derslikli lise, 1 kapalı spor salonu, açık spor alanları, konferans salonu ve kapalı otopark yer alacak.

Oluşturulma Tarihi :  13.04.2021 12:43:24
Okuma Sayısı : 772
Fotoğraflar