HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Hemşehri Dernekleri´nden Ortak Açıklama
Orjinal Resim

İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'ye yönelik alçakça saldırılarına karşı Derinceli hemşehri dernekleri ortak bir basın açıklamasında bulundu

 

Ortak Açıklama Yayınlandı

Derinceli Hemşehri Dernekleri İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla ortak bir basın açıklamasında bulundu. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar’ın da imzası bulunan ortak açıklamaya Kocaeli Erzurumlular Derneği, Kocaeli Serhat İlleri Kars Ardahan Iğdır Derneği, Kelkitliler Derneği, Kars İli Derneği, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, Derince Lisesi Mezunları Derneği, Bayburtlular Derneği, Yörükler Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Sarıkamışlılar Derneği, Çınarlı Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Ozanlar ve Şairler Derneği, Sivaslılar Derneği, Kiğı Yayladere Derneği, Dibektaş Köyü Derneği, Elazığlılar Derneği, Taşköprülüler Derneği, Karadenizliler Derneği ve Marmara Mardinliler Derneği destek verdi.

 

Filistin’e Özgürlük İstiyoruz

Filisten’e destek içeren ortak metinde şu ifadelere yer verildi; “Derince hemşehri dernekleri olarak Kudüs’te yaşananları kınamak için bu açıklamayı yayınlıyoruz. Bugün Kudüs’te İsrail terör devletinin yaptığı zulmü tüm dünya sessizce izlemektedir. Dünyanın dört bir yanında işlenen insanlık suçları, özellikle Müslüman coğrafyasında yaşananlar maalesef büyük acılar tüm dünyanın gözü önünde ve açıkça, gaddarca devam etmektedir. Bizler buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Derhal bu zulme son verin. Bugün gülmeyi unutan Filistinli çocukların sessiz çığlıkları içimizi yakmaktadır. Türkiye devleti ve milleti olarak her daim zalimin ve zulmün karşısında, mazlumun yanında olmuş ve olmaya devam edeceğiz. Hür ve barış içinde yaşamı hak eden Filistin’e özgürlük istiyoruz. İsrail terör devletine saldırıları durdurmaları için çağrı yapıyoruz. Ve Kudüs’te yaşananları en ağır dille kınıyoruz. Ve umut ediyoruz ki bu zulüm en kısa sürede bitecektir”

Oluşturulma Tarihi :  21.05.2021 16:04:12
Okuma Sayısı : 647