HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Bahattin Çelik Spor Kompleksi Açıldı
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün Gençliğe hizmet, geleceğe yatırımdır anlayışıyla hizmete sunduğu Bahattin Çelik Spor Kompleksi'nin açılışı yapıldı 

 

Gençler İçin Bir Tesis Daha

Çocuklara ve gençlere yönelik projelere özel önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Fatih Mahallesi'nde yeni bir tesisi daha ilçeye kazandırdı. İle gençliği için birbirinden önemli tesisleri hizmete sunan Başkan Aygün'ün son projesi olan Bahattin Çelik Spor Kompleksi'nin açılışı için tören düzenlendi. Fatih Mahallesi Melikgazi Sokak No: 32 adresinde yapılan açılış programı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca, Derince Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, merhum Bahattin Çelik ve merhum Halit Yoldaş'ın aileleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların iştiraki ile gerçekleşti.

 

Başkan Aygün'den Önemli Mesajlar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak tekvando sporcuları bir gösteri düzenledi. Programda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise önemli mesajlar verdi. Başkan Aygün, konuşmasında şunları söyledi; İki yıl önce gönül belediyeciliği sloganıyla çıktığımız bu yolda birbirinden önemli projeleri hizmete sunduk. Söz verdiğimiz 41 projemizin yüzde 66'lık kısmını şimdiden tamamladık. Bu projelerimizi hayata geçirirken vatandaşlarımızın önceliklerine göre hareket ettik. Hiç kuşkusuz bizi en çok heyecanlandıran, en çok mutlu eden projelerimiz ise çocuklarımız ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız oldu. Gençlerimiz geleceğimizdir dedik. Bu anlayışla yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz için kalıcı eserler inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Dumlupınar Mahallemizde hizmete açtığımız Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezimiz alanında örnek oldu. Eğitim ve spora farklı bir bakış açısı getiren Gençlik Merkezimize gösterilen ilgi hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor

 

Gençliğe Hizmet, Geleceğe Yatırımdır

Bahattin Çelik Spor Kompleksi'nin bölgede çok önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Başkan Aygün, konuşmasının devamında Bugün açılışını yapacağımız ve merhum meclis üyemiz Bahattin Çelik'in adını taşıyan Spor Kompleksimiz de ilçemize kazandırdığımız bir diğer önemli tesis. 3.700 metre kare proje alanına inşa ettiğimiz iki katlı binanın yer aldığı tesisimizde kapalı futbol sahası, çok amaçlı salon, eğitim odaları, kafeterya, seyirci alanları, sporcu, antrenör ve hakem odaları bulunuyor. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği halı sahamızda aynı zamanda futbol okulumuzda eğitim gören çocuklarımızın mutluluğuna şahit olabileceksiniz. Yine bu tesisimizdeki spor salonumuza kısa bir süre önce yaşamını yitiren karate camiamızın önde gelen isimlerinden Halit Yoldaş'ın ismini vererek böylece hocamızın adını yaşatmış olacağız. Karateden tekvandoya, bokstan jimnastiğe kadar bir çok salon sporuna da ev sahipliği yapacak olan tesisimizde inanıyorum ki dürüst, ahlaklı ve vizyon sahibi sporcularımız yetişecek. Gençliğe hizmet, geleceğe yatırımdır anlayışıyla hareket ediyor, gençlerimizi önemsiyor ve onlara değer veriyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken en büyük gücümüzü gençlerimizden alıyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yaz Dönemini Boşa Geçirmeyelim

Başkan Aygün'ün konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, kürsüye çıktı. Kocaeli genelinde projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Çakmak, Bugün buraya gelmeden ilk olarak Kartepe Belediyemizde gençlik merkezi, akademi lise açılışı yaptık. Biraz önce Körfez'de bir cami açılışı yaptık. Şimdi Derince'de de bir spor kompleksi açılışı yapıyoruz. Bu hizmetleri bize sağladığı için Rabbimize hamd olsun. Bu hizmetlerde koşturan Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün'e teşekkür ediyorum. Bu programa katılan velilerimize de seslenmek istiyorum. Çocuklarımız yaz tatilini boşa geçirmesinler. Bu merkezlerimizde hem kültür, hem sanat hem de spor aktiviteleri yapabilirler. Çocuklarımız için bu yazı spor salonlarımızda, kuran kurslarımızda verimli geçirsinler. Burada hanım kardeşlerimizin rolü çok önemli. Çocuklarımızı onlar teşvik etmeli. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Bu güzel tesis tüm çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı olsun dedi.

 

Zeki Aygün Başkanımız Örnek Oldu

Programda son konuşmayı yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise Çok güzel bir an için buradayız. Mahallemize özellikle gençlerimize yönelik çok önemli bir tesisin açılışını birlikte ifa ediyoruz. Siyasetçi olarak bizlerin en mutlu olduğu zamanlar milletimizin hizmetine bir eser sunabildiğimiz, taş üstüne taş koyabildiğimiz anlardır. Eser siyaseti Cumhurbaşkanımızın milletimize hizmete yolculuğundaki şiarıdır. Amacımız söz değil, laf değil, milletimize gerçek tesisler inşa etmek. Aşk ile çalışan yorulmazmış. Bunun en güzel örneği Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün ağabeyimiz. Gerçekten iki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birlikte görev yaptık. Kendisinin hem mecliste hem de sahada halkımızla birlikte yapmış olduğu çalışmalar bize örnek oldu. Şimdi yerel yönetimlerde de Derince Belediyemiz'de yaptığı çalışmaları övünçle takip ediyoruz. Derince'de gençlerimiz adına, gençlerimizin daha iyi eğitilmesi, daha iyi imkanlara kavuşması adına iki yılda Zeki Başkanımız Meclis'i defalarca aşındırdı. Aşk ile çalışarak Derince'ye iz bırakma derdinde. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun dedi.

 

Çocuklarımız Bizim Geleceğimiz, Ümidimiz

Projenin bölgeye değer katacağını ifade eden Yılmaz, Bugün de inşallah mahallemizde iz bırakacak bir eserin açılışını yapıyoruz. Bu eserin önemi binanın yapısından kaynaklanmıyor. Bu eserin değeri ve önemi işte buradaki gençlerimiz, sporcularımız, geleceğimiz. Çocuklarımız Allah'ın bize en büyük emaneti. Bu emanetlere sahip çıkmak için anne, babalar ise çocuklarının ilk öğretmenleridir. Her daim onlara gözlerimizin nuru gibi bakacağız. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, ümidimiz. Tek bir evladımızın kaybına tahammülümüz yok. Çocuklarımıza huzurlu, müreffeh bir ülke bırakmanın derdindeyiz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız dedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mecit Amil'in yaptırdığı dua ile birlikte tesisin açılışı gerçekleşti. Törende ayrıca merhum Derince Belediyesi Meclis Üyesi Bahattin Çelik ve merhum karate antrenörü Halit Yoldaş'ın ailelerine plaket takdimi gerçekleşti. Sonrasında protokol üyeleri salon sporları yapılan tesis ve futbol okulu çalışmalarının devam ettiği halı sahadaki çalışmaları inceleyerek, sporcularla sohbet etti. 3.700 m2 proje alanına inşa edilen iki katlı sosyal tesis binasının yer aldığı komplekste kapalı futbol sahası, çok amaçlı salon, eğitim odaları, kafeterya, seyirci alanları, sporcu soyunma odaları, antrenör odaları ve hakem odası bulunuyor.

Oluşturulma Tarihi :  2.07.2021 19:37:29
Okuma Sayısı : 2323