HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
İlköğretim Haftası Kutlandı
Orjinal Resim

Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Derince’de düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri kutlama programı İbni Sina İlkokulu’nda gerçekleşti

 

İbni Sina İlkokulu’nda Program

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Derince’de bir program düzenlendi. Bu yıl İbni Sina İlkokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen program ilçe protokolü ve eğitim camiasını bir araya getirdi. Okul bahçesinde düzenlenen program Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Vekili Dz. Kd. Alb. Yetkin Koçaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Cüre, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, İbni Sina İlkokulu Müdürü Adnan Balkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan İbni Sina İlkokulu Müdürü Adnan Balkan, eğitim öğretim dönemine dair mesajlar verdi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Cüre ise yaptığı konuşmada “Kovid 19 salgını sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitime yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okullarımızda devletimizin bütün imkanları seferber edilmiştir. Okullarımızın açık kalması için hepimize görevler düşüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Gençlik ve Spor Merkezleri

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptığı konuşmada “ 2021-2022 dönemi İlköğretim Haftası dolayısıyla bir aradayız. Çocuklarımız, gençlerimiz Kovid 19 dolayısıyla bir süre öğretmenlerinden, okullarından uzak kaldılar. Şükürler olsun ki bu dönem yüz yüze eğitim başladı. Öncelikle öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnşallah kesintisiz bir eğitim-öğretim süreci geçireceğiz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Gençlerimizin başarılı bir şekilde yetişmesi ülkemizin kalkınması için çok önemli. Dolayısıyla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yetişmesinde birinci derece sorumlu anneler ve babalar, ikinci derece sorumlu eğitim kurumları. Üçüncü derece sorumluları ise yerel yönetimler. Biz de bu sorumluluğumuzu bilerek gençlerimiz için Gençlik Merkezleri oluşturuyoruz. Bu merkezlerde spor alanları oluşturduk. Çocuklarımız sokaklarda oynamasınlar diye ilçemizdeki parkların içerisine spor tesisleri yapıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yetişmesi için bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dönemin başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Hepimize Görevler Düşüyor

Programda son konuşmayı yapan Derince Kaymakamı Meftun Dallı ise “Yaklaşık bir buçuk yıldır öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz zaman zaman denemeler olsa da arada ayrı kaldılar. Evlerinden online olarak eğitimi sürdürmeye çalıştılar. Malum zor bir süreçti. Yapılan gayretlerle öğrencilerimizi, öğretmenleriyle okullarında buluşturmanın elzem olduğunu karar verildi. Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız birlikte bu sene okullarımızı açmak için gerekli adımları attılar. Bize düşen bundan sonraki süreci Sağlık Bakanlığı’nın göndermiş olduğu rehberlere, diğer bakanlıklarımızın genelgelerine, prosedürlerine azami şekilde dikkat ederek, eğitim-öğretim dönemini en verimli şekilde devam ettirmek. Bunun için maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edeceğiz, onun dışında öğretmenlerimizin, diğer çalışanlarımızın, ailelerimizin bir an önce aşılarını yaptırıp bu sürece azami katkıyı vereceklerine gönülden inanıyoruz. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başta sevgili çocuklarımız olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş, şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizi, eğitim ordumuzun bütün fertlerini saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin şiir dinletileri ve çeşitli gösteriler sahnelediği program 1. sınıf öğrencilerine ‘hoş geldiniz’ takdiminin gerçekleşmesiyle sona erdi.

Oluşturulma Tarihi :  13.09.2021 15:49:25
Okuma Sayısı : 951