HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Başkanlar Aygün ve Merdan Projeleri İnceledi
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan,  ilçe genelinde yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

 

Yeni Belediye Hizmet Binası

Derince'ye kalıcı eserler kazandırmaya devam eden Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan ile birlikte ilçe genelinde yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Başkanlar Aygün ve Merdan, ilk olarak çalışmaların devam ettiği Derince Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda incelemelerde bulundu. Derince Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışma ile önceki dönem yarım kalan Sırrıpaşa Mahallesi'ndeki 1071 Kültür Merkezi, revize edilerek belediye hizmet binasına dönüştürülüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 12.050 m² inşaat alanına sahip 5 katlı belediye hizmet binası kullanıma sunulacak.

 

Çok Amaçlı Mahalle Konağı

Başkanlar Aygün ve Merdan, belediye hizmet binasının ardından Sırrıpaşa Mahalle Konağı'nda devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Aygün'ün seçim vaatleri arasında da yer alan Sırrıpaşa Mahalle Konağı'nın tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinleri çok amaçlı, modern bir yapıya kavuşmuş olacak. 4 bin 740 m2 alana inşa edilen ve çok amaçlı olarak planlanan Sırrıpaşa Mahalle Konağı'nın zemin katında 9 adet aile hekiminin yer alacağı Aile Sağlığı Merkezi ve sporcular için ayrı girişi bulunan spor merkezi yer alıyor. Binanın birinci katında Gençlik Merkezi'ne ait donatılar yer alacak. Proje kapsamında binanın dış kısmında yer alan suni çim saha ise yenilenerek bölge sakinlerinin kullanımına sunulacak.

 

Kentsel Yenileme Projesi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını da yerinde inceledi. % 80'lik kısmının tamamlandığı Araptepe'deki kentsel yenileme çalışmaları alanında örnek proje olarak nitelendiriliyor. 30 bin m² büyüklüğündeki alanda devam eden kentsel yenileme çalışmalarıyla bölgeye 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor. Kentsel yenileme projesine önem veren Başkan Aygün, Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgemize depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, yeşil alanlara sahip, modern binalar kazandıracağız. Derincemize hayırlı olsun inşallah dedi.

Oluşturulma Tarihi :  15.10.2021 16:18:29
Okuma Sayısı : 404