HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince´de Her Yerde Spor
Orjinal Resim

Çocuklara ve gençlere yönelik projelerin hız kesmediği Derince’de Başkan Aygün, yapımı devam eden spor alanlarındaki çalışmaları inceledi

 

5 Bölgede Sahalar Tamamlandı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde gençliğe ve spora yönelik tesislerin bir bir hizmete sunulduğu ilçede Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi, Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi ile Bahattin Çelik Spor Kompleksi, alanında örnek projeler olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Başkan Aygün, bu üç önemli tesisin yanı sıra çocuklar ve gençlerin talebi üzerine bazı parklarda ve belirlenen noktalarda yeni halı sahaları da hizmete sunuyor. Başkan Aygün’ün başlattığı çalışmalarla 5 ayrı bölgede yeni spor alanları kullanıma açılmıştı. Çenedağ Mahallesi Şehit Piyade Onbaşı Hıdır Akdeniz Parkı, Çınarlı Mahallesi Zeki Akkulakoğlu Parkı, Mersincik Mahallesi Girayhan Parkı’na suni çim futbol sahaları inşa edildi.  Çınarlı Mahallesi’nde yer alan Şehit Kubilay Orhan Parkı’na suni çim futbol sahasının yanı sıra fitness alanı da yapıldı. Yine suni çim futbol sahasının inşa edildiği bölgelerden İbni Sina Mahallesi Muhtar Ali Keleş Parkı’na basketbol sahası da yapıldı. Derince genelinde beş ayrı tesisin çocuklar ve gençler için kullanıma sunulmasının ardından ikinci etapta ise 11 yeni spor alanının inşasına başlandı.

 

Başkan Aygün Çalışmaları İnceledi

11 suni çim futbol sahası ve 3 basketbol sahasını kapsayan çalışmaların tamamlanmasıyla yeni spor alanları kullanıma sunulacak. 10 x 20 metre ebatında suni çim sahanın yapılacağı Çınarlı Mahallesi Hüseyin Gülseven Parkı, Yenikent Mahallesi Barış Manço Sokak Parkı ile suni çim saha ve aynı zamanda basketbol sahalarının yapılacağı Çınarlı Mahallesi Topçular Parkı, Yenikent Mahallesi Araptepe Sokak Parkı ve Yenikent Mahallesi Pehlivan Sokak’ta düzenlemelere başlandı. Sırrıpaşa Mahallesi Değirmenciler Sokak Parkı, Sırrıpaşa Mahallesi İlyas Bayraktutar Parkı ve İbni Sina Mahallesi Zorlu Sokak’taki halı saha alanında da çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise Çınarlı Mahallesi Bosna Yıldız Parkı, Sırrıpaşa Mahallesi Çenedere Parkı ve Yavuz Sultan Mahallesi Mahmut Kılıçdoğan Parkı’nda da suni çim futbol sahalarının yapımına başlanacak. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de Çınarlı Mahallesi Hüseyin Gülseven Parkı ve Topçular Parkı’na giderek bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çocuklara ve gençlere yönelik projelere öncelik verdiklerini belirten Başkan Aygün, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Oluşturulma Tarihi :  9.12.2021 16:09:01
Okuma Sayısı : 729