HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Sporun Merkezi DERİNCE
Orjinal Resim

Derince Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası'nda heyecan oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi

 

19 Takımın Kıyasıya Mücadelesi

Derince’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başlayan futbol turnuvasında büyük heyecan sona erdi. Derince Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen turnuva 19 takımın mücadelesiyle gerçekleşti. Tesisleşme ve altyapı hamlesi ile sporun adeta merkezi olan Derince’de gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası’nın final müsabakaları da büyük çekişmeye sahne oldu. Derince Belediye Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaları AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, Derince Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulkadir Yardımcı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri ilgiyle takip etti. Turnuvanın final gününde ilk olarak oynanan üçüncülük müsabakasında Tüpraş İlkokulu’nu 7-2’lik skorla mağlup eden Fatih İlkokulu, bu önemli organizasyonu üçüncülükle tamamlamayı başardı.

 

Şampiyonluk Kupası Çenesuyu’nun

Bu karşılaşmanın ardından oynanan final müsabakasında ise Çenesuyu İlkokulu ile İbni Sina İlkokulu takımları karşı karşıya geldi. Baştan sona çekişme içerisinde geçen ve normal süresi 1-1”lik eşitlikle neticelenen karşılaşmayı penaltılarla 6-5 kazanan Çenesuyu, şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Turnuvada ayrıca en centilmen takım ünvanına 15. Kolordu İlkokulu layık görülürken,  gol krallığına ise İbni Sina İlkokulu’ndan Berat Eymen Erdoğan ulaştı. Organizasyonda ayrıca turnuvanın en iyi oyuncusu Fatih İlkokulu’ndan Eymen Gülay, en iyi ikinci oyuncusu Çınarlı İlkokulu’ndan Kuzey Kartal ve en iyi kalecisi de Aras Atmaca seçilerek ödüllendirildi. Final müsabakasının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takım ve sporculara kupa, madalya ve ödülleri takdim edildi. Hizmete sunduğu Gençlik ve Spor Merkezleri ile örnek projelere imza atan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, törende yaptığı konuşmada, spora ve gençliğe desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Oluşturulma Tarihi :  18.05.2022 14:35:42
Okuma Sayısı : 563