HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Başkan Aygün Projeleri İnceledi
Orjinal Resim

Derince’ye değer katan projelere imza atan Başkan Aygün, köylerde devam eden çalışmalara özel önem veriyor. Projeleri yakından takip eden Başkan Aygün, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu

 

Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri

Yaptığı yatırımlarla köyleri merkezden ayırmayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bölgeye hitap eden üç önemli projeyi hayata geçirirken beraberinde MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ile birlikte köylere giderek incelemelerde bulundu. Başkan Aygün, ilk olarak bölgeye ekonomik anlamda çok önemli bir değer katacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. İçerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındıran tarımsal kalkınma hamlesi ekonomi ve istihdama önemli oranda katkı sunacak. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun köylerde yaptığı temaslarda ikinci ziyaret noktası ise Çancılar Mevkii’nde yer alan Taşköprü Kadın Emeği Merkezi oldu. Burada yapılan son düzenlemeleri inceleyen Başkan Aygün, tesisin bölgedeki girişimci kadınların hizmetinde olduğunu ifade etti.

 

Tahtalı Göleti Doğa Park

Başkan Aygün, köylerdeki ziyaretlerinde son olarak Tahtalı Göleti Doğa Park projesinde devam eden çalışmaları inceledi. Gölet çevresinde yapılan ilk etap düzenlemeleri ile bölgede ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletler tamamlanmış, ardından rekreasyon alanındaki mangal yerleri halkın kullanıma sunulmuştu. Tahtalı Göleti Doğa Park projesi kapsamında bölgedeki ikinci etap çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje ile birlikte bölgede misafirhane, yemekhane, basketbol sahası, restaurant, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisinin yapımına devam ediliyor. Yaklaşık 8 bin m2 alan üzerinde yapılan bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise üçüncü etap düzenlemelerine geçilecek. Son olarak bölgeye yapılacak karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları ile Doğa Park projesi tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

 

Oluşturulma Tarihi :  29.06.2022 14:10:50
Okuma Sayısı : 396