HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Körfezin İki Yakası Bir Araya Geldi
Orjinal Resim

Kocaeli spor tarihinde bir ilkin gerçekleştiği; Değirmendere ile Derince arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları, yüzlerce sporcunun katılımı ile Körfez'in iki yakasını bir araya getirdi

 

İzmit Körfezi'nin iki yakasının bir araya getiren Kocaeli spor tarihinin en önemli etkinliklerinden biri; Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmit Körfezi'nin iki yakasında ilk kez bir araya getiren, Değirmendere ve Derince sahili arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları'nda; Çınarlık sahilinde verilen start ile yüzlerce sporcu karşı kıyıya ulaşmak için kıyasıya mücadele ettiler.

 

235 SPORCU YARIŞLAR İÇİN KAYIT YAPTIRDI

Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları'na 235 sporcu müracaat etti. Sabah erken saatlerde yarış alanına gelen sporcular, kayıt işlemlerini tamamladılar. Çınarlık sahilinde ısınma çalışmalarını da tamamlayan sporcular, heyecanla yarışın başlangıç saatini beklemeye başladılar.

 

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR

Yarışların başlangıç törenine Önceki Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, açılış konuşmaların yapıldığı tören sonrasında protokolün denizde bindikleri tekneden verdikleri start ile Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları'nda sporcularının kıyasıya mücadelesi başladı.

 

TARİHİ YARIŞI TAMAMLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR

Deniz trafiğinin durdurulduğu İzmit Körfezi'nde yaklaşık iki saat boyunca kulaç atan çeşitli yaş gurubundan sporcular, geniş güvenlik önlemleri arasında Derince sahiline ulaştılar. Derince sahilinde bitiş noktasına varan sporcular, tarihi yarışı tamamlamanın sevincini, antrenörleri ve aileleriyle kucaklaşarak kutladılar. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise bitiş noktasında karşıladıkları sporcuları tek tek tebrik ettiler. Yarışmada dereceye giren sporcular, Derince sahilinde düzenlenen törende ödüllerini protokol davetlilerinin elinden aldılar.

 

ÖDÜL TÖRENİ DERİNCE SAHİLİNDE

Derince sahilinde düzenlenen törene, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Fikri Işık, Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Liman Başkanı Murat Akpınar, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Aktürk, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar ve Abbas Bayrak, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, siyasi parti temsilcileri, sporcular, sporcu aileleri, antrenörler ve vatandaşlar katıldı.

 

 ÇOCUKLUĞUMUN VE ÇOCUĞUMUN HAYALİYDİ

Kocaeli sporu açısından tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Çocukluğumun hayaliydi yüzerek karşıya geçmek ve bu kıyıdan karşı kıyıyı izlemek. Çocuğumun da hayaliydi. Kızım bugün yarışa katıldı, 5. olmuş kendisini ve tüm sporcuları tebrik ediyorum. Bu resmi olarak ilk defa yapılan yarışma ile Körfez'in iki yakası bir araya gelmiş oldu. Daha önce Tütünçiftlik'ten Değirmendere tarafında 1976'da yapılan bir yarış var, 45 yıl önce. Bu yarış Körfez'in iki yakasını bir araya getirmesinin haricinde Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi kurumlarının bir araya gelmesiyle güzel bir sinerjinin nasıl oluştuğunu gösteren bir etkinlik oldu. Etkinliğe desteklerinden dolayı öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doc. Dr. Tahir Büyükakın'a, Spor Kenti Kocaeli'nin oluşması için verdiği destekler için teşekkür ediyorum. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki yıllarda da devam eder. Kıyıdan sporcular yarışı tamamlayarak geldiklerinde turizmle tanınan meşhur yerlerden birinde olduğumuz hissettim dedi.

 

SENEYE DERİNCE'DEN DEĞİRMENDERE'YE DÜZENLENECEK

Daha sonra söz alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise, Pandemi döneminden sonra ilimizde böyle bir etkinliğin yapılması güzel oldu. Sanayi kenti olarak anılan Kocaeli'nin bunun yanında dağ sporları, kayak sporları olduğunu iki deniz, gölü olan, yarım saatte her yere ulaşabildiğiniz 81 il içerisinde nadide bir il. Ben etkinliğin fikir hocası olan Ali Yıldırım Sezer kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bu sene Değirmendere'den Derince'ye yaptık. İnşallah seneye Derince'den Değirmendere'ye yapacağız. Katılan sporculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

DÜNYACA TANINAN SU SPORLARI MERKEZİ KOCAELİ

Törende spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Karadeniz sahillerinden Sapanca kıyısına, Marmara'nın bu güzel körfezine kadar gerçekten yemyeşil, masmavi bir şehre sahibiz. Bunun da taçlandırılması gerekiyor. Yapacağımız en güzel şey sportif faaliyetler dedik. Ben bu körfeze baktığımda; küreğin, yelkenin, açık su şampiyonlarının uluslararası tanınan bir merkezi görüyorum. Buna yüreğimden inanıyorum. Buna sizler de inanırsanız hem ilçe belediyelerimiz hem de büyükşehir belediyemizin kapasitesini bir araya getirerek bu güzel körfezi dünyaca tanınan bir su sporları merkezi haline getirebiliriz. Bu yarışa katılarak karşıdan karşıya geçmeyi başaran tüm sporcuları ve onlara destek olan ailelerini tebrik ediyorum şeklinde konuştu.

 

 20 YIL ÖNCE DESELER İNANMAZDIM

Törende konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 20 yıl önce bana deselerdi, Körfez'de yüzme, yelken sporları yapılacak, yunuslar burada dans edecek deseler inanamazdım. Bugün 20 yıl boyunca kararlılık ve yatırımlarla artık şehrimiz sadece sanayi ve ticaret şehri değil, doğa sporlarının yapıldığı, kültür ve turizmin adım adım geliştiği saklı bir cennet haline geldi. Sporcuların arasında özel yüzücülerimiz vardı. Onları yürekten tebrik ediyorum. Kendilerine gıpta ettik ifadelerini kullandı.

 

YARIŞLARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle takdim edildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: Bayanlar 14-15 Yaş kategorisinde 1. Berre Nur Tatar, 2. Selinnur Sade, 3. Azra Genç, Bayanlar 16-17 Yaş Kategorisinde; Beril Ceren Öztürk, 2. Yağmur Şekerci, 3. Emel Haşimoğlu, Bayanlar 18-19 Yaş Kategorisinde; 1. Öykü Gökalp, 2. Havva Çakır, Bayanlar 40-44 Yaş Kategorisinde; 1. Aylin Çetin, Bayanlar 45-49 yaş kategorisinde; 1. Nezahat Eyüpreisoğlu, Bayanlar 50-54 Yaş Kategorisinde; 1. Çilem Çelik, Bayanlar 55-59 Yaş Kategorisinde 1. Deniz Güler oldu.

 

TARİHİ YARIŞLARI DERECE İLE BİTİRDİLER

Erkekler 14-15 Yaş Kategorisinde: 1. Vehbi Baran Baş, 2. Muhammed Bedirhan Ayan, 3. Eren Özer, Erkekler 16-17 Yaş Kategorisinde; 1. Onur Şeker, 2. Gökhan Obut, 3. Alp Eren Bakkurt, Erkekler 18-19 Yaş Kategorisinde; 1. Batuhan Ecrin Pınar, 2. Muhammed Kerem Aslan, 3. Yağız Pirim, Erkekler 20-24 Yaş Kategorisinde; 1. Gökhan Yiğitoğlu, 2. Emirhan Demirtaş, 3. Uğur Üstün, Erkekler 25-29 Yaş Kategorisinde; 1. Enez Şirin, 2. Ferit Faruk Özmen, 3. Mikail Bozbay, Erkekler 30-34 Yaş Kategorisinde; 1. Olcay Batu Coşkuner, 2. Samed İzgün, 3. Yusuf Uyanık, Erkekler 35-39 Yaş Kategorisinde; 1. Fatih Yıldırım, 2. Recep Çapkın, 3. İbrahim Karcı, Erkekler 40-44 Yaş Kategorisinde; 1. Mutlu Çimiç, 2. Şükrü Selvi, 3. İsmail Uğurlu, Erkekler 45-49 Yaş Kategorisinde; 1. Murat Hüdaverdi, 2. Ali Akardaş, 3. Hasan Bingöl, Erkekler 45-49 Yaş Kategorisinde 1. Cemal Gümüş, 2. Erkan Yıldırım, 3. Sezer Ağtürk, Erkekler 50-54 Yaş Kategorisinde; 1. Yekta Nizamoğlu, 2. Mehmet Akif Çomoğlu, 3. Aydın Yeniay, Erkekler 55-59 Yaş Kategorisinde: 1. Nejat Ülkü, 2. Mustafa Pehlivanlar, 3. Abdulselam Çalkan, Erkekler 60-65 Yaş Kategorisinde; 1. Erdin Onat, 2. İsmet Karasüleymanoğlu, 3. Nejat Özcan oldu.

Oluşturulma Tarihi :  25.07.2022 10:45:44
Okuma Sayısı : 1029