Derince´den Bursa´ya Kültür Gezileri

Derince Belediyesi’nin Gez-Gör-Bil projesi kapsamında Bursa’ya düzenleyeceği kültür gezileri için kayıt süreci başladı

Kayıt Süreci Başladı

Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün Gez-Gör-Bil projesi ile ilk olarak yaz döneminde yaklaşık bir ay boyunca Osmanlı’nın kalbi Bilecik ve Söğüt’e kültür gezileri düzenleyen Derince Belediyesi, bu kez Bursa gezileri düzenliyor. 18 yaşından büyüklerin katılabileceği Bursa gezilerine iştirak etmek isteyenlerin başvurularını bizzat Derince Belediyesi Çözüm Masası’na yapmaları gerekiyor. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kafile 5 Ağustos Cuma günü Bursa yolculuğuna çıkacak.

Tarihi ve Kültürel Yerler

Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşecek olan kültür gezisi kapsamında Bursa’ya gidecek olan Derinceliler, tarih ve doğayla iç içe keyifli bir gezi programı yaşayacak. Bursa’da ilk olarak Emir Sultan Türbesi’ne gidecek olan Derinceliler ardından Yeşil Türbe’yi ziyaret edecek. Bünyesinde tarihi ve kültürel değerleri barındıran Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ile Tophane Saat Kulesi’ni de ziyaret edecek olan gezi kafilesi, Bursa'nın manevi büyüklerinden Üftade Hazretleri'nin türbesinin ardından Ulu Cami ziyareti ile geziyi noktalayacak.

Oluşturulma Tarihi :  3.08.2022 14:17:46