HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Araptepe´de 33 Daire Satışa Çıkıyor
Orjinal Resim

Derince Belediyesi, Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’nde yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm projesinde mülkiyeti belediyeye ait 33 daireyi satışa çıkardı

 

İhale Tarihi 19 Ekim Çarşamba

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandırdığı ve alanında örnek olarak nitelenen kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’nde depreme dayanıklı, otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip olarak inşa edilen yeni yaşam merkezi 428 daire ve 7 işyerinden oluşuyor. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen 10 bin m2’si yeşil alana ayrılmış proje kapsamında Derince Belediyesi kendi payına düşen dairelerden 33 tanesini açık ihale yöntemi ile satışa sunacak. İhale 19 Ekim Çarşamba günü saat 10.30'da Derince Belediyesi Encümen Salonu'nda başlayacak.

 

Başvurular Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne

Araptepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2+1, 3+1 ve 4+1 ‘den oluşan 33 daire 1.145.000 TL’den başlayan fiyatlarla açık ihale yöntemi ile satışa sunulacak. Satış ihalesine katılmak isteyen vatandaşların, her bir bağımsız bölüm için 500 TL’den oluşan ihale şartnamesini Derince Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden imza karşılığı alıp, geçici teminat bedellerini yatırdıktan sonra hazırladıkları dosyaları en geç 18 Ekim Salı günü saat 14:00’e kadar Derince Belediyesi’ne teslim etmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak ve satışa sunulan dairelerin metraj ve fiyat bilgilerini incelemek isteyen vatandaşlar www.derince.bel.tr üzerinden İhale Rehberi’ne girebilecekleri gibi 0 262 2394015 (Dahili 215-216) numaralı telefonlardan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ulaşabilecek.

 

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

 

A) Gerçek / Tüzel Kişilerde Aranan Şartlar

 

-Şartname bedelinin yatırıldığına dair makbuz (Asıl)

-Geçici teminatın yatırıldığına dair makbuz veya Teminat Mektubu (Asıl)

-Derince Belediyesinden Borcu Yoktur Belgesi (Asıl)

-Kanuni adresini belirten Adres Beyanı (Gerçek Kişilerde; İkametgâh Belgesi)

-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren Noter tasdikli İmza Sirküleri (Asıl) (Gerçek Kişilerde: Noter tasdikli İmza Beyannamesi Derneklerde; Derneğin Noter onaylı imza sirküleri veya ihale ile ilgili Yönetim Kurulu Kararı ile ihaleye katılmak için yetki verilen kişiye ait Noter onaylı İmza Beyannamesi)

-Tüzel Kişi; Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu odadan 2022 yılına ait Oda Kayıt Belgesi (Asıl) / -Gerçek Kişi; Nüfus Kayıt Örneği) / (Dernek; Dernekler Müdürlüğü Faaliyet Belgesi)

-Vekaleten katılımda Noter tasdikli vekaletname ile vekilin İmza Beyannamesi(Asıl)

-Ortak katılım olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi (Asıl)

-Katılımcı tarafından İmzalı Şartname

 

B) Diğer Şartlar

 

-Söz konusu ihale, 2886 sayılı D.İ.K.’na göre düzenlenmiş olup, istenen bütün bilgi ve belgelerin (geçici teminat belgesi dâhil) bu Kanuna uygun olması gerekmektedir.

-İhale şartnamesi, her bir bağımsız bölüm için 500,00-TL bedel karşılığında Derince Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden imza karşılığı istekli veya yetkili vekillerine verilecektir. İhale şartnamesi aynı yerde ücretsiz görülebilir.

-Derince Belediyesine borcu bulunan özel ve tüzel kişiler ihaleye katılamazlar. Ancak borçlarını ödediklerine dair makbuzun ibrazı halinde ihaleye katılabilirler. İhaleye katılmak isteyen taliplilerin Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Biriminden “Borcu yoktur belgesi” almaları zorunludur.

-İstekliler istenen bütün bilgi ve belgelerin asıllarını veya noter tasdikli suretlerini eksiksiz olarak hazırlayıp, dosyalarını en geç ihale gününden 1(bir) iş günü önce 18.10.2022 Salı günü, saat 14:00’e kadar Derince Belediyesi Ek Bina 4. katta bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne teslim edebileceği gibi aynı tarih ve saate kadar İdareye ulaşması şartıyla iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir.

Oluşturulma Tarihi :  4.10.2022 09:05:13
Okuma Sayısı : 2376
Fotoğraflar