HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Hayvan Satış ve Kurban Kesim Alanı Yapılacak
Orjinal Resim

Kocaeli Adıyamanlılar Derneği’nde gerçekleşen programda konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçeye birbirinden önemli birçok proje kazandırdıklarını belirterek, “Modern Hayvan Satış ve Kurban Kesim Alanı projemizi de Allah’ın izniyle halkımızın hizmetine sunacağız” dedi

 

İlçeye Birbirinden Önemli Projeler

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan ve ilçe yöneticileri, Yenikent Mahallesi Venüs İş Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Adıyamanlılar Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Sinan Yılmaz ve yönetimi ile bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Aygün, Derince’ye birbirinden önemli eserler kazandırdıklarını belirterek, “İlçemize çok önemli projeler kazandırdık. Gençlik Merkezlerimiz, Araptepe Kentsel Yenileme Projemiz, Millet Bahçemiz, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz, içerisinde mısır kurutma, süt pastörizasyon ve aspir yağı işleme tesislerinin yer aldığı Tarımsal Kalkınma Hamlemiz, Tahtalı Göleti Doğa Park Projemiz, spor alanlarımız, sokak aydınlatmalarımız gibi daha sayamadığım çok sayıda projemizi ilçe halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

 

Modern Tesisler İnşa Edilecek

Kurban Bayramı için tahsis edilen alanın vatandaşlara ve satış yapan esnaflara hizmet vermede yetersiz kaldığını belirten Başkan Aygün, “Kurban Bayramlarında tahsis ettiğimiz Kadırga alanı diye bilinen bölgede oluşturulan satış alanları hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için oldukça yetersiz. Biz bu alanın yaklaşık 500 metre yukarısında Modern Hayvan Satış ve Kurban Kesim Alanı inşa edeceğiz. Projelendirme çalışmalarımızı tamamladık ve yerimiz bakanlığımız tarafından belediyemize tahsis edildi. Projemiz, içerisinde bulunan sosyal alanlarıyla ve modern tesisleriyle birlikte halkımıza ve esnaflarımıza en güzel şekilde hizmet verecek” dedi.

 

“Hastanemiz büyümeye devam ediyor”

İlçeye 400 yataklı bir hastane daha inşa edileceğini belirten Başkan Aygün, “Halkımız dedikodulara kulak asmasın. Hastanemiz büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin inşası devam ediyor. Bununla beraber bölgeye 400 yataklı bir hastane daha inşa edilecek. Askeri Hastane alanından kalan diğer bölümlere de Kaymakamlık, Müftülük, Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, Otizm Merkezi, Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi, Konferans ve Spor Salonları ve bunlara hizmet verecek kapasitede bir otopark inşa edeceğiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz Sağlıklı Yaşam Parkı’nı da kısa süre içerisinde hizmete sunacak.” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  3.05.2023 11:28:09
Okuma Sayısı : 1010
Fotoğraflar