HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince Deterjanla Yıkanıyor
Orjinal Resim

Derince Belediyesi, koronavirüs tehdidine karşı ana caddelerdeki köpüklü suyla yıkama ve temizlik işlemleri ile toplumsal yaşamın yoğun olduğu noktalardaki dezenfekte çalışmalarına devam ediyor

 

İlk Gün İtibariyle

Küresel çapta etkilerini gösteren koronavirüs salgını karşısında alınan tedbirler her geçen gün arttırılıyor. Derince Belediyesi de koronavirüs vakasının ülkemizde görüldüğünün açıklandığı ilk gün itibariyle çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde koordineli bir planlama ile çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri vatandaşların yoğunlukta olduğu noktalar başta olmak üzere ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Caddeler Yıkanıyor

Kent genelindeki kapsamlı çalışmalar yürüten ekipler son olarak Fatih Mahallesi’nde başlayıp ilçedeki tüm mahallelerin ana arterlerinde bulunan caddeleri köpüklü suyla yıkayıp ardından özel içerikli dezenfektanlarla temizledi. Yenikent Mahallesi’nde de çalışmalarını sürdüren ekipler toplumsal yaşamın yoğun olduğu noktalardaki otoparklar, oyun grupları, bina girişleri ve bankları dezenfekte etti. Derince Belediyesi, bu uygulamasına periyodik olarak ilçedeki tüm mahallelerde devam ediyor.

 

Taksiler ve Otobüsler

Derince Belediyesi ekipleri ayrıca ilçedeki toplu taşıma araçlarının temizliğine de özen gösteriyor. İbni Sina Mahallesi’nde yer alan ve hastaneye gelen vatandaşların yoğun olarak kullandığı ticari taksilerin dezenfekte işlemini yapan ekipler ayrıca özel halk otobüsleri ve otobüs duraklarını da dezenfekte etti. Derince Belediyesi ekipleri ayrıca gün içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının binaları, Aile Sağlığı Merkezleri, spor tesisleri, STK binaları, banka ATM’leri ve üstgeçitlerde de çalışmalar yaptı.

Oluşturulma Tarihi :  26.03.2020 10:03:08
Okuma Sayısı : 2068
Fotoğraflar