HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
İhtiyaçları İçin Bir Telefon Yetiyor
Orjinal Resim

Derince’de sokağa çıkmaları kısıtlı olan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını Alo Vefa Hattı ekipleri çözüm ulaştırıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında geride kalan süreçte ilçede yaklaşık iki bin kişiye hizmet verildi

 

Geniş Kapsamlı Çalışmalar

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün sosyal belediyecilik alanında örnek projeleri arasında yer alan Alo Vefa Hattı, koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde Derince’de çok önemli bir rol üstleniyor. Alo Vefa Hattı, koronavirüs salgınını ardından alınan tedbirlerle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ile birlikte çalışmalarını çok daha geniş kapsamlı olarak yürütüyor. Derince Belediyesi bünyesinde oluşturulan Alo Vefa Hattı Koordinasyon Merkezi, telefonlar aracılığıyla vatandaşların kayıtlarını alarak sahadaki ekiplere iletiyor.

 

Alışverişler Evlere Teslim

Derince’de sokağa çıkmaları kısıtlı olan 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların taleplerini alan Alo Vefa Hattı ekipleri, hızla çözüm üretiyor. Vatandaşların özellikle temel gıda, ilaç, fatura ödemeleri başta olmak ihtiyaçları için yardımcı olan Alo Vefa Hattı ekipleri, alışverişleri evlere kadar giderek kapıda teslim ediyor. Alo Vefa Hattı ekipleri ayrıca 239 0 444 ve 0 552 839 0 153 numaralı telefonlardan Derince Belediyesi’ni arayarak kendilerine ulaşan vatandaşlara süreçle ilgili bilgiler vererek merak ettikleri soruları da yanıtlıyor.

Oluşturulma Tarihi :  6.04.2020 12:01:38
Okuma Sayısı : 1909
Fotoğraflar