Gençlik Merkezi’nde İncelemeler
19.02.2020
Anasayfa > Haberler > DER-MEK'te Kayıtlar Başlıyor
DER-MEK'te Kayıtlar Başlıyor
Bu yıl yedi ayrı eğitim merkezinde ilçe halkına hizmet verecek olan Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları'nda kayıtlar 2 Eylül tarihi itibariyle başlıyor

Yedi Ayrı Kurs Merkezi

Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte eğitime yönelik projeler kapsamında hizmet verdiği Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında (DER-MEK) yeni dönem öncesi kayıt süreci başlıyor. DER-MEK’te bu yıl yedi ayrı kurs merkezinde düzenlenecek olan kurslarda ilçe halkına ücretsiz olarak eğitim verilecek. Ahşap boyamadan seramik kursuna, pasta yapımından takı tasarımına kadar onlarca branşta gerçekleşecek olan kurslara Derincelilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

2 Eylül Pazartesi Başlıyor

DER-MEK çatısı altında eğitimlerin verileceği kurs merkezlerinden Kusachi, Yenikent, Çınarlı ve Fatih Kurs Merkezleri’nde kayıtlar 2 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. DER-MEK’te eğitimlerin verileceği Sırrıpaşa, Mersincik ve İbni Sina Kurs merkezlerinde ise kayıt tarihleri 23-27 Eylül aralığı olarak belirlendi. Kayıt sürecinin ardından eğitimlerin başlayacağı kurslarla ilgili bilgi edinmek isteyenlerin 2231011 ve 2235635 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabileceği belirtildi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası