Başkan Aygün’den Tarımsal Kalkınmaya Destek
İshakçılar’da Güreş Heyecanı
Anasayfa > Haberler > Çavuşlu Köprüsünün Kirişleri Hazır
Çavuşlu Köprüsünün Kirişleri Hazır
Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi ile Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerine inşa edilen köprü projesinde kirişler Eylül ayında yerleştirilecek

Ana yollar ve şehir merkezlerindeki ulaşım çalışmalarına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez dışındaki mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi ile Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan köprü yenileniyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede, köprünün kirişleri Eylül ayında yerleştirilecek.

11 ADET KİRİŞ YERLEŞTİRİLECEK

Proje kapsamında dere yatağı taban ıslah betonu tamamlandı. Derenin her iki yakasına inşa edilen taş duvar imalatları bitirildi. Hızla devam eden çalışmalarda kenar ayakların beton arma imalatı gerçekleştirildi. Proje çalışmalarında köprü ayakları üzerine 11 adet ön germeli kiriş Eylül ayında konulacak. Nisan ayında başlanan projenin Kasım ayında bitirilmesi hedefleniyor.

DERE YATAĞI GENİŞLETİLDİ

Mevcutta bulunan dar dere yatağının genişlemesi için yapılan çalışmalar kapsamında dere üzerinde bulunan eski köprü yıkılarak yenisi yapılıyor. Köprünün bulunduğu dere yatağı genişletilerek 32,5 metreye çıkarıldı. Dere yatağı genişletmesinde bölgede oluşabilecek sel ve su taşkınlarının önlenmesi amaçlanıyor.