KADEM’den Başkan Aygün’e Ziyaret
20.02.2020
Anasayfa > Haberler > Meclis'te 4 Madde Görüşüldü
Meclis'te 4 Madde Görüşüldü
Derince Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında görüşülen 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yönettiği Eylül ayı meclisinde katiplikleri Ayşe Şiranün ve Halime Gökdemir yaptı. Belediye Meclisi’nde açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis kararları görüşülerek karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Kiralama Yetkisi ile ilgili komisyon raporu oy çokluğu ile Çeşitli İşler Komisyonu’nun Ticareti Geliştirme Ofisi komisyon raporu ise oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu’nun önergesi ile ilgili raporu için süre uzatımı oy birliği ile kabul edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen yazı oy birliği ile meclisten geçti. Gündem maddeleri dışındaki 3 önergeden 2’si komisyona havale edilirken biri ise oy birliği ile kabul edildi. Derince Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantı tarihi ise 8 Ekim Salı günü saat 17.00 olarak belirlendi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası