Kapalı Pazar İçin Komisyon Kuruldu
12.10.2019
Anasayfa > Haberler > Aygün: Önceliğimiz Çocuklarımız ve Gençlerimiz
Aygün: Önceliğimiz Çocuklarımız ve Gençlerimiz
Halk toplantıları kapsamında son olarak Dumlupınar ve Yavuz Sultan Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Aygün, Gençlik Merkezleri ve sosyal projelerin öncelikleri olduğunu ifade etti

Esnaf ve Vatandaş Buluşmaları

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, katılımcı yönetim anlayışı gereği vatandaşlarla istişare etmeye devam ediyor.  Her hafta farklı bir mahallede halk toplantıları düzenleyen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bu kez Dumlupınar ve Yavuz Sultan Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla gerçekleşen buluşmaya Başkan Aygün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Şirin ve Ayşe Mamat, Belediye Meclis Üyeleri Nurhan Baytak, Ayşe Şiranün, Hamza Macit, Yavuz Sultan Mahalle Muhtarı Hamiyet Kağıtlı, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hayri Çelikkol ve belediye daire müdürleri de katıldı. Her iki mahalle sakinleri ve bölge esnaflarının iştirak ettiği buluşmada Başkan Aygün, beş aylık süreçte hizmete sundukları projelerle ilgili bilgiler verdi.

Çocuklarımız Bizim Gözümüzün Nuru

Konuşmasında önemli mesajlar veren Başkan Aygün, “Siyasetin temel amacı insana hizmet etmek. Siz bize bu yetkiyi verdiniz bizler de sizlere hizmet etmek için kolları sıvadık. Allah’ın izniyle bu beş yıl içerisinde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Mahalle sakinlerimizin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemek için bu toplantılarımızı düzenliyoruz. Projelerimiz içerisinde önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz. Seçim sürecinde her mahalleye bir gençlik merkezi yapacağımızı söylemiştik. Çocuklarımız bizim gözümüzün nuru, onlara hep birlikte sahip çıkacağız. Çocuklarımıza evde anne babaları, okulda öğretmenleri sahip çıkıyor sokakta ise yaptığımız gençlik merkezleri ile evlatlarımıza biz sahip çıkacağız. Spordan, eğitime kadar tüm unsurlar bu merkezlerde yer alacak. İlk etapta Dumlupınar ve Fatih mahallelerinde gençlik merkezlerimizi inşa ederek, hizmete sunacağız.” dedi.

Gönüllere Hitap Eden Projeler

Derince’de gönül belediyeciliğini hizmet belediyeciliği ile pekiştirdiklerini belirten Başkan Aygün, sosyal projelere önem verdiklerini vurguladı. Vatandaşların tamamına dokunan projeleri hizmete sunduklarını belirten Başkan Aygün, “Belediyecilik işi gönül işi dedik ve yeni bir anlayışla yola çıktık. Bu doğrultuda kurduğumuz Alo Vefa Hattı ile yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Yine belediyemiz bünyesinde hizmete sunduğumuz Çözüm Masası ile halkımızın şikayet, talep ve önerilerine anında cevap veriyoruz. Millet Kıraathanemiz, Tarihi Gar Binası’nda hizmet vermeye devam ediyor. İstihdama katkı noktasında oluşturduğumuz Derince Kariyer İstihdam Merkezimiz ile işçi ve işveren arasında köprü vazifesi görüyoruz. Sosyal medyayı da etkin kullanıyoruz. derincebaskanim.com ile artık halkımız bize 24 saat ulaşabiliyor. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz Sevgi Mağazası ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.