İlk Gençlik Merkezi Dumlupınar’a Yapılacak
16.09.2019
Anasayfa > Haberler > Gülmek En Çok Onlara Yakışıyor
Gülmek En Çok Onlara Yakışıyor
Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi'nin öncülüğünde ilçedeki engelli bireyler ve ailelerinin katıldıkları vapur gezisi keyif dolu anlara sahne oldu. Körfez'in eşsiz mavi güzelliğinin tadını çıkartarak gönüllerince bir gün geçiren EYDEM ailesine, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de eşlik etti

EYDEM Ailesinin Öncülüğünde Düzenlendi

Derince Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’ndeki (EYDEM) eğitimlere katılan kursiyerler eğlenerek, öğrenme imkanı buluyor. Engelli bireyler ve ailelerinin adeta ikinci evi olan EYDEM sadece verdiği eğitimlerle değil düzenlediği etkinliklerle de adından söz ettiriyor. Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezinin organizasyonunda ilçedeki engelli bireyler ve ailelerin katılımıyla bu kez vapur turu düzenlendi. Derince Belediye Bakanı Zeki Aygün’ün misafiri olarak 60 Evler Sahili’nden vapura binen yaklaşık 200 kişilik çocuk ve ailelerden oluşan grup gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Körfezin eşsiz mavi güzelliğinin tadını çıkartan ailelere Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Belediye Meclis Üyeleri Züleyha Uslu, Halime Gökdemir ve Bahattin Çelik de eşlik etti.

Özel Çocuklarımız Bize Allah’ın Birer Emaneti

Yaklaşık iki saat boyunca süren vapur gezisi esnasında tüm konuklarla tek tek ilgilenen Başkan Aygün, yaptığı konuşmada “Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla çalışıyoruz. Bizim temel amacımız insanımıza hizmet etmek. Daha önce EYDEM’e yaptığım ziyaret esnasında gençlerimize vapur turu sözü vermiştim. Bu sözümü yerine getirdiğim için çok mutluyum. Sizlerin mutlu olduğunu görmek bizim için ayrı bir mutluluk. Özel çocuklarımız bize Allahın birer emaneti. Emanetlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Onların mutluluğu ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için her zaman yanlarındayız. Bu yolculuğu siz kıymetli ailelerimizle ve çocuklarımızla paylaşmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi. Körfezin eşsiz güzelliğine hayran kalan engelli bireyler ve aileleri, gezi esnasında vapurda kendileri için özel olarak gerçekleştirilen eğlence aktivitelerine katılarak, çalınan müziklere eşlik etti. Yemek ikramının da yapıldığı geziye katılan aileler bu özel davet için Başkan Aygün’e teşekkür etmeyi ihmal etmedi.