Gençlik Merkezi’nde İncelemeler
19.02.2020
Anasayfa > Haberler > Başkan Aygün’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Başkan Aygün’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Yarınlarımızın Teminatı Çocuklarımız

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Yeni eğitim-öğretim döneminin başta geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve onları yarınlara hazırlayan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, ülkemizin geleceğe hazırlanmasındaki en önemli unsur, olmazsa olmazımızdır. Bizler de belediye yönetimi olarak eğitime yönelik faaliyetleri asla kendi işlerimizden ayırmıyoruz. Gerek okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirilmesi gerekse öğrencilerimize destek konusunda her zaman eğitim camiasının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bir yandan okullarımızın çalışmalarına destek olurken diğer taraftan yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için ilçemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Gençlik Merkezleri İnşa Ediyoruz

“Eğitim sadece okulla sınırlı kalıp, sorumluluğu öğretmenlerimizin sırtına yüklenmeyecek kadar büyük bir süreç. Bu anlayışla hareket ederek her mahalleye bir Gençlik Merkezi projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. İlk etapta iki mahallemizde inşa edeceğimiz Gençlik Merkezleri, eğitim-öğretim çalışmalarına paralel olarak gerçekleşecek. Çocuklarımıza evde anne babaları, okulda öğretmenleri sahip çıkıyor sokakta ise yaptığımız gençlik merkezleri ile evlatlarımıza bizler sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlayan eğitim alanındaki atılımlarımız, hükümetimiz ve yerel yönetimler iş birliği ile artarak devam edecek. Allah’ın izniyle geleceğimizi, yarının lider Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz.”

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası