Aygün: Başarımızın Mimarı Kadınlarımızdır
19.02.2020
Anasayfa > Haberler > İlk Ders Zili Turgut Reis İlkokulu’nda Çaldı
İlk Ders Zili Turgut Reis İlkokulu’nda Çaldı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, yeni eğitim döneminin ilk ders zilini Turgut Reis İlkokulu'nda çaldılar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 1980 yılında mezun olduğu Derince Turgut Reis İlkokulu’nda düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programda Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Uysal, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler hazır bulundu. Programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sınıf öğretmeni Hatice Tunay ile bir araya geldi. Sınıf öğretmeni Tunay’ın elini öpen Başkan Büyükakın, eski günleri yâd etti.

ÜLKEMİZİN BÜYÜK HEDEFLERİ VAR

Programda kısa bir konuşma yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Biz eğitim ile büyüyeceğiz. Yıllar önce küllerinden yeniden doğan Cumhuriyetimize, yeni nesiller yetiştireceğiz. Biz de gençlerimize imkânlar sağlayarak onları geleceğe hazırlayacağız. Ülkemiz bugün çok güçlü bir yere geldi. Türkiye’nin artık 2023, 2053 ve 2071 gibi yeni hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için yapmamız gereken tek bir şey var. Burada gördüğünüz gençlere yatırım yapmak. Bizler gençlerimize yatırım yaparak onlara daha güzel bir gelecek sunmak için çalışıyoruz” dedi.

“BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAKTIR”

Öğrencilere bazı öğütlerde bulunan Başkan Büyükakın; “Gençlere başarının sırrını söylüyorum. Başarının sırrı vazgeçmemektir. Çalışmak, çalışmak daha çok çalışmak lazım. Ben sizin gözlerinizde gelecekte çok başarılı olacak gençler görüyorum. Hepiniz bu ülkelere çok güzel hizmetler yapacaksınız. Eğitimin tek bir amacı iyi insan yetiştirmektir. Sizlerin ülkeniz için iyi insan olmanızı diliyorum. Öğretmenlerimize sizleri insan olarak yetiştirmek için göstermiş oldukları çabalardan dolayı tebrik ediyorum. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılınızın başarılarla dolu olsun” dedi.

39 YIL SONRA TEMSİLİ DİPLOMA ALDI

Konuşmaların ardından eski sınıf öğretmeni Hatice Tunay, öğrencisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a 1979/1980 eğitim öğretim yılı temsili mezuniyet belgesini teslim etti.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası