Derince’de Birlik, Beraberlik
Derince’de Cumhur İttifakı Buluşması
Anasayfa > Haberler > Kullanılmış Kıyafetler Derince'de Hayat Buluyor
Kullanılmış Kıyafetler Derince'de Hayat Buluyor
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün büyük önem verdiği Sıfır Atık projesi kapsamında ilçede kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünleri toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Toplanan bu eşyaların yerine ise Derince Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara sıfır kıyafetler verilecek

70 Farklı Noktada Hizmet Veriliyor

Geri dönüşüm noktasında yaptığı çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışının sergilendiği Derince’de Başkan Aygün, yönetiminde yeni bir proje daha hizmete girdi.  Sıfır Atık projesi kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen proje ile ilk etapta kentin 70 farklı noktasına kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası yerleştirildi. Derince Belediyesi ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası ile hem çevreyi koruyor hem de ülke ekonomisine önemli oranda maddi tasarruf sağlanmasına öncülük ediyor.

Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Ürünleri Toplanıyor

İlk etapta muhtarlıklar, kent merkezleri, muhtelif siteler ve alışveriş merkezleri gibi noktalara konulan kumbaralar aracılığıyla kullanılmış ve ömrünü tamamlamış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünleri toplanıyor. Derince Belediyesi tarafından toplanan bu ürünler daha sonra geri dönüşüm amacıyla işleme tesislerine gönderilerek, yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Toplanan ikinci el kıyafetlerin yerine ise geri dönüşümden elde edilecek gelirle birlikte Derince Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi çocuklara sıfır kıyafetler verilecek.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası