Başkan Aygün, Projelerini Paylaşıyor
24.02.2020
Anasayfa > Haberler > Derince”de Geri Dönüşüme Bir Katkı Daha
Derince”de Geri Dönüşüme Bir Katkı Daha
Geri dönüşüme yönelik önemli çalışmaların hayata geçtiği Derince'de bu kez Derince Belediyesi ve Decathlon iş birliği ile çevre temizleme etkinliği düzenlendi

Sıfır Atık Projesine Önem Veriliyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygünün büyük önem verdiği Sıfır Atık projesi kapsamında ilçede geri dönüşüme ve temizliğe yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğünün koordinesinde son olarak ilçenin 70 farklı noktasına kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası yerleştirilmişti. Hem çevreyi koruyan hem de ülke ekonomisine katkı sunan bu uygulama ile toplanan eşyaların yerine Derince Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara sıfır kıyafetler veriliyor.

Decathlon ile Ortak Çalışma Yapıldı

Yapılan çalışmalarla örnek olan Derince Belediyesi bu kez Türksport spor ürünleri kuruluşu olan Decathlon ile birlikte bir programa imza attı. Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen çevre temizleme çalışmaları Fatih Mahallesi”nde yer alan Çenesuyu Tesisleri’nin kuzeyindeki mesire alanında gerçekleşti. Yaklaşık 50 doğaseverin katıldığı temizlik hareketinde 1,5 tonu geri dönüşüme kazandırılan cam atık olmak üzere toplam 2,2 ton çöp toplandı.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası