Gençlik Merkezi İhalesine Yoğun Katılım
Müftü Amil'den Başkan Aygün'e Ziyaret
Anasayfa > Haberler > Derince”de Geri Dönüşüme Bir Katkı Daha
Derince”de Geri Dönüşüme Bir Katkı Daha
Geri dönüşüme yönelik önemli çalışmaların hayata geçtiği Derince'de bu kez Derince Belediyesi ve Decathlon iş birliği ile çevre temizleme etkinliği düzenlendi

Sıfır Atık Projesine Önem Veriliyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygünün büyük önem verdiği Sıfır Atık projesi kapsamında ilçede geri dönüşüme ve temizliğe yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğünün koordinesinde son olarak ilçenin 70 farklı noktasına kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası yerleştirilmişti. Hem çevreyi koruyan hem de ülke ekonomisine katkı sunan bu uygulama ile toplanan eşyaların yerine Derince Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara sıfır kıyafetler veriliyor.

Decathlon ile Ortak Çalışma Yapıldı

Yapılan çalışmalarla örnek olan Derince Belediyesi bu kez Türksport spor ürünleri kuruluşu olan Decathlon ile birlikte bir programa imza attı. Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen çevre temizleme çalışmaları Fatih Mahallesi”nde yer alan Çenesuyu Tesisleri’nin kuzeyindeki mesire alanında gerçekleşti. Yaklaşık 50 doğaseverin katıldığı temizlik hareketinde 1,5 tonu geri dönüşüme kazandırılan cam atık olmak üzere toplam 2,2 ton çöp toplandı.