Derince Meclisi Mehmetçiğin Yanında
14.10.2019
Anasayfa > Haberler > Aygün: Kalıcı Çözümler Üretiyoruz
Aygün: Kalıcı Çözümler Üretiyoruz
Dernek Sokak'ta esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aygün, "İSU ile birlikte yaptığımız yatay sondaj ve yağmur suyu hattı çalışmalarımızla yoğun yağışlarda bölgede yaşanan su baskınları sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz" diyerek müjde niteliğinde haberler verdi

Dernek Sokak’ta Toplantı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru, Dernek Sokak’ta düzenlenen toplantıda bölge esnafları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Salon 61’de gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Mamat, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Morgül ve Ayşe Şiranün, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, İSU yetkilileri ve belediye daire müdürleri de hazır bulundu. Toplantıda bölgede yapılan çalışmalarla ilgili teknik bilgiler veren İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru, yapacakları çalışmalarla bölgedeki altyapı sorununun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Yatay Sondaj Çalışması

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, konuşmasında bölge sakinlerine müjdeli haberler vererek “Bizim amacımız geçici çözümler değil, kalıcı çözümler üretmek. Bunun için İSU ile görüşmelerimizi yaptık ve gelecek yılın programında olan altyapı düzenlemelerini öne çektirdik. Bölgede İSU Genel Müdürlüğü tarafından eksik olan yağmur suyu hattı yapılacak. Şu anda D 100 Karayolunun altında yatay sondaj çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki hafta İstiklal Caddesi üzerinde de yağmur suyu hattı çalışması başlayacak. Böylece yoğun yağışlarda bölgede yaşanan su baskınları sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yaptıkları tüm çalışmaların Derince’de yaşayan vatandaşların huzur ve mutluluğu için olduğunu ifade eden Başkan Aygün, “Amacımız insanımıza hizmet etmek. Biz sıkıntılar yaşandığı zaman da buradaydık, şimdi de buradayız. İnşallah altyapı düzenlemelerinin tamamlanmasıyla sorunlarımızı tamamen gidermiş olacağız” dedi. Dernek Sokak’ta gerçekleşen toplantının ardından Başkan Aygün İSU’nun bölgede yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Son olarak Deniz Mahallesi’nde yer alan İSU Derince Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Başkan Aygün, burada İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru ile birlikte ilçe genelinde planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.