Aygün’den Erol ve Aydınlık’a Ziyaret
13.10.2019
Anasayfa > Haberler > Çavuşlu Köprüsünün Kirişleri Yerleştirildi
Çavuşlu Köprüsünün Kirişleri Yerleştirildi
Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi ile Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerine inşa edilen köprünün kirişler yerleştirildi

Şehir merkezlerindeki ulaşım projelerine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez dışındaki mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını rahatlatacak projelerin çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda Körfez ilçesi Çıraklı Mahallesi ile Derince ilçesi Çavuşlu Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan köprü yenileniyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede, köprünün ayakları üzerine 11 adet kiriş yerleştirildi.

33 METRE UZUNLUĞUNDA 11 ADET KİRİŞ

Proje çalışmaları kapsamında dere yatağının taban kısmına ıslah betonu atıldı. Derenin iki yakasına inşa edilen taş duvar imalatları tamamlandı. Hızla devam eden çalışmalarda kenar ayakların beton arma imalatı gerçekleştirildi. Proje çalışmalarında köprü ayakları üzerine 33 metre uzunluğunda 11 adet ön germeli kiriş yerleştirildi.

SEL VE SU TAŞKINLARININ ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR

Mevcutta bulunan dar dere yatağının genişlemesi için yapılan çalışmalar kapsamında, dere üzerinde bulunan eski köprü yıkılarak yenisi inşa ediliyor. Köprünün bulunduğu dere yatağı genişletilerek 32,5 metreye çıkarıldı. Dere yatağı genişletmesinde bölgede oluşabilecek sel ve su taşkınlarının önlenmesi hedefleniyor.