Başkan Aygün Cemiyetlerde
13.10.2019
Anasayfa > Haberler > Derince Sıfır Atık Projesinde Örnek Oluyor
Derince Sıfır Atık Projesinde Örnek Oluyor
Derince Belediyesi'nin "Sıfır Atık" projesi kapsamında başlattığı 'kıyafet kumbarası' uygulaması ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Eylül ayı içerisinde ilçede 11 bin 883 kg tekstil malzemesi toplandı

Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Ürünleri

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün büyük önem verdiği Sıfır Atık projesi kapsamında önemli çalışmaların gerçekleştiği Derince’de hayata geçen kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası uygulaması yoğun ilgi görüyor. Derince Belediyesi tarafından ilk etapta ilçenin 70 farklı noktasına konulan kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarası ile geri dönüşüm noktasında çok önemli bir hamle başlatılmış oldu.

Geri Dönüşümle Ekonomiye Destek

Sıfır Atık projesi kapsamında Eylül ayı içerisinde ilçede toplam 11 bin 883 kg kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünü toplandı. Derince Belediyesi tarafından toplanan bu ürünler daha sonra geri dönüşüm amacıyla işleme tesislerine gönderilerek, yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Bu uygulamadan elde edilen gelir, okul çağındaki ihtiyaç sahibi çocukların çeşitli giderlerinin karşılanmasında kullanılıyor.