Alo VEFA Örnek Oluyor
Anasayfa > Haberler > Derince’den Güvenli Bölgeye Kardeşlik Eli
Derince’den Güvenli Bölgeye Kardeşlik Eli

Güvenli Bölgeye Ulaştırılacak

Yıllardır Suriye’de yaşanan insani dram bir yandan Kahraman Mehmetçiğin yaptığı Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatları ile sona ererken diğer taraftan ülkemizdeki kurum ve kuruluşların yaptığı yardımlarla bölgede hayat her geçen gün normalleşiyor. Bu kapsamda Derince Belediyesi ve İHH Derince Temsilciliği, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarıyla terör örgütlerinin elinden kurtarılarak oluşturulan güvenli bölgede yaşayan yaklaşık 350 bin mültecilere yardım eli uzatıyor.

Kent Meydanı’nda Program

Yardım kampanyası dolayısıyla 18 Ekim Cuma günü saat 13.45‘de Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün de katılımlarıyla Kent Meydanı’nda bir program düzenlenecek. Ardından Derince Belediyesi, İHH Derince Temsilciliği ve ilçe halkının yardımlarıyla birlikte toplanan yardımlar, hazırlanan tırlarla yola çıkacak. Yardım tırları ile gönderilen malzemeler cumartesi günü Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İHH Derince Temsilcisi Furkan Güngör tarafından güvenli bölgedeki Suriyeli mültecilere iletilmek üzere Hatayın Reyhanlı ilçesindeki İHH Lojistik Merkezi’ne teslim edilecek.

Ayni ve Nakdi Yardım

Ayni yardım toplama yerinin Derince Merkez Camii girişi 1. kat olarak belirlendiği yardım kampanyasında acil ihtiyaç duyulan malzemeler ise kumanya kolisi, un ve baklagil, halı-hasır ve çift kişilik battaniye olarak belirlendi. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların ise İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği’nin TR 620020500009527452400002 nolu hesabına açıklama kısmına “acil yardım’ yazarak bağışta bulunabilecekleri belirtildi.