Aygün: Derincemiz Adeta Bir Kültür Mozaiği
29.11.2019
Anasayfa > Haberler > Derince'de Atatürk Saygı ile Anıldı
Derince'de Atatürk Saygı ile Anıldı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümü dolayısıyla Derince'de anma programları düzenlendi

İlk Tören Kaymakamlıkta Yapıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde yurt genelinde gerçekleşen törenlerle anıldı. Derince’de gerçekleşen törenlerin ilk durağı İlçe Kaymakamlığı oldu. Derince İlçe Kaymakamlığı bahçesindeki anma töreni, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin’in Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen çelenk sunumunun tamamlanmasının ardından Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda bir anma programı düzenlendi.

Tiyatro Gösterimi, Şiir ve Belgeseller

Bu yıl Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği protokol, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selman Utkan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden program ‘Yenilikçi 10 Kasım’ adlı tiyatronun sahnelenmesi ile devam etti. Atatürk’ün sevdiği şarkıların icrası ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda ‘Son Balo’ ve ‘Nasıl Söylerim’ adlı belgeseller de yayınlandı. Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda düzenlenen anma programı protokol tarafından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası