Aygün, Cumhurbaşkanına Çenesuyu'nu Anlattı
04.12.2019
Anasayfa > Haberler > Gençlik Merkezi’nde Çalışmalar Başladı
Gençlik Merkezi’nde Çalışmalar Başladı
Başkan Aygün'ün seçim vaatleri arasında yer alan 41 projeden özel önem verdiği her mahalleye bir Gençlik Merkezi projesinin ilk adımı atıldı. Bu kapsamda bölgede inşa edilecek ilk yaşam alanı olan Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi'nde ihale sürecinin tamamlanmasının ardından proje alanında çalışmalar başladı

Bölgenin Yeni Eğitim ve Spor Merkezi

Gençlere yönelik projeleri daima önemseyen, spora, eğitime ve gençliğe yönelik çalışmalara öncelik veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün seçim vaatleri arasında yer alan Gençlik Merkezleri Derince’de hayat buluyor. Başkan Aygün’ün ilçe merkezindeki on mahalleye de inşa edilmesini hedeflediği Gençlik Merkezlerinin ilkinin yapılacağı Dumlupınar Mahallesi’nde çalışmalar başladı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yer tesliminin gerçekleşmesiyle birlikte çalışmaların start aldığı Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi, tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yeni spor ve eğitim merkezi olacak.

Futbol, Basketbol ve Tenis Sahaları

30 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Dumlupınar Mahallesi’ndeki proje alanında kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti yer alacak. Alanında uzman eğitmenlerin görev alacağı merkeze gelecek olan çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek.

İhale Sırası Bu Kez Fatih’te

Başkan Aygün’ün gençliğe yönelik hayata geçirdiği proje kapsamında Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’nin ardından ilçedeki ikinci çalışma Fatih Mahallesi’nde gerçekleşecek. Derince Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fatih Gençlik ve Spor Merkezi projesinde de artık son aşamaya gelindi. İlk iş olarak kamulaştırması tamamlanan alanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda bulunan plan tadilatının onaylanması ile birlikte ihale sürecinin gerçekleşeceği Fatih Gençlik ve Spor Merkezi’nin ardından ilçede gençlere yönelik yeni yaşam alanları projesi diğer mahallelerde devam edecek.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası