Sağlık İçin Konferansta Buluştular
27.11.2019
Anasayfa > Haberler > Derinceli Çiftçilere Aspir Tohumu Dağıtıldı
Derinceli Çiftçilere Aspir Tohumu Dağıtıldı
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınma projesinde yeni bir adım daha atılarak çiftçilere aspir tohumları dağıtıldı

Tarımsal Kalkınma Hamlesi

Derince’de tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlatılan aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde çok önemli bir adım daha atıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınmaya destek projesi kapsamında İshakçılar Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Kocaeli İl Tarım Müdürü Kerim Mete, meclis üyeleri, muhtarlar ile çiftçiler ve bölge sakinleri ilgi gösterdi.

Kalkınma Yerelden Başlar

Çiftçilere aspir tohumlarının dağıtıldığı programda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Yerel yöneticiler olarak alt ve üstyapı düzenlemeleri, çocuk parkları, rutin hizmetler ve çeşitli projelerimizi tabi ki hayata geçiriyoruz. Fakat esas olan ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak. Bu da ancak üretimle olur ve kalkınma da yerelden başlar. Bizlerin de yerel yöneticiler olarak halkımızın önünü açmamız lazım. Kalkınmayı, üretimi sanayide sanayici, tarımda ise çiftçi yapar. Dolayısıyla çiftçinin karşılığı aslında sanayici demektir. En güzel, en sağlıklı, en yapılması gereken işlerden biri çiftçilik. Günümüzde çiftçilik değer kazanıyor” dedi.

İshakçılar Çekim Merkezi Olacak

Seçim sürecinde İshakçılar’da bir araya geldikleri vatandaşlara aspir bitkisi yetiştiriciliği projesini aktardığını belirten Başkan Aygün, “Çiftçi kardeşlerimiz ile beraber hem ekonomik yönden hem de tarımsal kalkınma anlamında bölgemizi geliştirelim diye düşündük. Başkan seçildikten sonra projemizi hocamızın katılımıyla tekrar sizlere sunduk. Sonrasında Ağustos ayında Konya’ya giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Bugün de aspir tohumlarımızı toprakla buluşturmanız için sizlere veriyoruz. Bizim amacımız bölge insanımızın kalkınmasını sağlamak. İnanıyorum ki aspir ekimi ve aspir yağı üretim tesisi ile birlikte İshakçılar bölgenin yeni çekim merkezi olacak” dedi.

Arazilerinizin Kıymetini Bilin

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem de aspir tohumlarının çiftçilere verilmesiyle yeni bir başlangıcın gerçekleştiğini belirtti. Aynı zamanda Türkiye Aspir Derneği Başkanı olan Akınerdem, “Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi tarım milli davadır, ekonomik bağımsızlıktır. Özellikle arazilerinizin kıymetini bilin. Sizlerle daha önce de bir çok kez toplantılarda bir araya geldik. Bugün itibariyle ise yeni bir adım atmış oluyoruz. Bundan sonra da projelerimiz olacak ama önemli olan sizlerin bunu istemesi. Ben çiftçilerimizin bu projeyi hayata geçirmeleri noktasında her zaman yanlarında olacağım. Belediye başkanımızın destekleri ile hayata geçen bu projemiz sizler için çok önemli bir kazanım olacak” dedi.

İshakçılar Kocaeli’nin Göz Bebeği

Kocaeli İl Tarım Müdürü Kerim Mete de projeyi hayata geçirmesinden dolayı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e teşekkür ederek, “Başkanımızın çiftçilerimiz için çok güzel düşünceleri var. Yine geçtiğimiz günlerde burada düzenlenen çalıştayda çok önemli projeler gündeme gelmişti. Aspirin İshakçılar”da Kocaeli’nin göz bebeği olan bu havzada kullanılıyor olmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Siz bölge sakinlerimiz çiftçiliği çok iyi biliyorsunuz. Tarlanızı doğru ektiğiniz müddetçe aspir burada tam verimli olarak çıkacaktır” dedi.  Konuşmaların ardından Başkan Aygün, çiftçilere hayırlı olsun temennileri ile birlikte aspir tohumlarını dağıttı.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası