Derince’de Metruk Yapılara Geçit Yok
22.02.2020
Anasayfa > Haberler > Derince Meclisi’nin Özel Konukları
Derince Meclisi’nin Özel Konukları
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Derince Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısını ziyaret eden özel bireyler, okudukları İstiklal Marşı ile duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu

Birlikte İstiklal Marşı’nı Okudular

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde gerçekleşen Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın bu kez çok özel ve önemli konukları vardı. Derince Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Belediye Meclis Toplantısı’nı ziyaret etti. Meclis çatısı altında Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve meclis üyeleri tarafından karşılanan özel bireyler, daha sonra işaret dili ile birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Duygu dolu anların yaşandığı programda ayrıca özel çocuklar, meclis üyeleri ile tek tek tanışarak hediye takdiminde bulundu.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de Meclis’i ziyaret eden tüm özel çocuklara çeşitli hediyeler vererek “Birlikte İstiklal Marşımızı okuduğumuz, duygu dolu anları paylaştığımız çocuklarımız bize engellerin sevgiyle nasıl aşıldığını bir kez daha gösterdi. Derince Belediyesi olarak özel bireylerimiz ve ailelerini önemsiyor, onların yaşamlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü bir kez daha kutluyorum. Unutmayalım ki sevgi varsa, engel yoktur” dedi. Özel çocukların ziyaretinin ardından başlayan Meclis Toplantısı’nda ise görüşülen 7 gündem maddesi karara bağlanırken, bir sonraki toplantı tarihi ise 7 Ocak Salı günü saat 17.00 olarak belirlendi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası