Gençlik Merkezi’nde Hummalı Çalışmalar
22.01.2020
Anasayfa > Haberler > Derince Geri Dönüşümde de Öncü
Derince Geri Dönüşümde de Öncü
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün büyük önem verdiği Sıfır Atık projesi kapsamında önemli çalışmaların gerçekleştiği ilçede bu kez okullarda geri dönüşüme yönelik eğitimler başladı

Başkan Aygün Önem Veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünü yaptığı Sıfır Atık Projesi, ülke genelinde olduğu gibi Derincede de yoğun ilgi ile karşılanıyor. Yaptığı faaliyetlerle bu alanda da örnek olan Derince Belediyesi’nin, ilçede hayata geçirdiği çalışmalarla toplanan ürünler, geri dönüşümle birlikte ekonomiye kazandırılıyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün üzerinde önemle durduğu geri dönüşüm çalışmaları kapsamında bu kez ilçedeki eğitim kurumlarında seminerler düzenlenmeye başlandı.

En Çok Atık Toplayan Sınıflara Ödül

Sıfır Atık Projesine destek sağlamak ve çevre bilincini arttırmak amacı ile okullarda başlatılan çalışmalara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Derince Belediyesi’nin çalışmış olduğu lisanslı atık toplama firmaları da eğitimlere katkı sunuyor. İlk olarak Çakabey ve Nene Hatun okullarında başlayan ve sırasıyla ilçe genelindeki tüm eğitim kurumlarında yapılması planlanan Sıfır Atık Seminerleri ve Atık Pil Toplama Kampanyası’nın sonunda her okulun en çok pil toplayan sınıfının Derince Belediyesi tarafından buz pateni ile ödüllendirileceği belirtildi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası