Başkan Aygün Şampiyonu Kutladı
23.01.2020
Anasayfa > Haberler > Derince’de Hafızlık Töreni
Derince’de Hafızlık Töreni
Derince Çenedağ Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim gören 45 öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi

Konferans Salonu’nda Program

Derince İlçe Müftülüğü, Çenedağ Yatılı Kız Kuran Kursunda eğitim gören ve hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için icazet programı düzenledi. 45 hafizenin taç merasimi için Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda hanımlara özel bir program gerçekleşirken erkekler de Çenedağ Yatılı Kız Kuran Kursu Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programa Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, din görevlileri ve hafızların aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Aygün’den Kutlama

Derince Çenedağ Yatılı Kız Kuran Kursunda eğitim gören öğrenciler için düzenlenen programda birer konuşma yapan Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, hafızlığın önemine vurgu yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu, duaların edildiği programın sonunda hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin ailelerine icazet belgeleri verildi. Törene katılan ailelere belgelerini takdim eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de “Hafızlık dinimizde çok önemli bir mertebedir. Bu vesileyle kıymetli öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası