Başkan Aygün, Projelerini Paylaşıyor
24.02.2020
Anasayfa > Haberler > Derince’de Öncelik Halkın Güvenliği
Derince’de Öncelik Halkın Güvenliği
İlçe genelinde tehlike arz eden yapılara geçit vermeyen Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bu kez orta hasarlı bir binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi

Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde kaçak ve metruk yapılarla mücadelesine kararlı bir şekilde devam ediyor. İlçe halkının güvenliğini ön plana alarak çalışmalarına devam eden ekipler, bu kez Dumlupınar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Burhan Sokak’ta yer alan ve orta hasarlı raporu bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Beş katlı binanın hak sahibi ile yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından yıkım sürecini başlatan Derince Belediyesi ekipleri, ilk olarak bölgede gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekip ve ekipman desteği de sağladığı yıkım işlemini yapan Derince Belediyesi’nin bu uygulaması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Öte yandan Derince Belediyesi yetkililerinin yaptıkları açıklamada metruk ve hasarlı yapılarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası