Başkan Aygün, Projelerini Paylaşıyor
24.02.2020
Anasayfa > Haberler > Müftü Amil, Ailede Huzuru 6 Maddede Özetledi
Müftü Amil, Ailede Huzuru 6 Maddede Özetledi
Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğü'nün 'Aileler Buluşuyor, Huzuru Konuşuyor' kapsamında düzenlediği konferansta önemli mesajlar veren İlçe Müftüsü Mecit Amil, mutlu ve huzurlu bir ailede olması gereken unsurları altı maddede özetledi

Aileler Buluşuyor, Huzuru Konuşuyor

Konferans ve kültürel etkinlikler kapsamında ‘Aileler Buluşuyor, Huzuru Konuşuyor’ projesinin hayata geçtiği Derince’de alanında uzman birçok isim ilçe halkı ile buluşacak. Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğü’nün düzenledikleri etkinliklerin ilki İlçe Müftüsü Mecit Amilin katılımıyla gerçekleşti. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, meclis üyeleri, muhtarlar, din görevlileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İshakçılar Camii İmam Hatibi İshak Kaçır ve Derince Merkez Camii İmam Hatibi İbrahim Demirözün Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başlayan programda konuşan Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, ayetler ve hadislerden örnekler verdi.

Üç T’den Kurtulmamız Lazım

Konuşmasında aile bağlarının toplumun en önemli birleştirici unsuru olduğunu söyleyen Müftü Amil, “Huzurlu bir ailede olması gereken unsurları altı maddede sıralayabiliriz. Bunlardan ilki aile yuvasında olmazsa olmazlardan yumuşak konuşmadır. Bir diğeri ise aile hayatımız için atom bombasından daha tehlikeli olan üç t’den kurtulmak. Günümüzde ailede ikili muhabbetimizi ortadan kaldıran üç tane tehlike var. Bunlar telefon, tablet ve televizyon. Bunu bertaraf etmeli, ihtiyacımız olduğu zaman kullanmalıyız. Gücümüz yettiği müddetçe uzak durmalıyız. Üçüncü madde birbirimizi dinleyeceğiz, istişare edeceğiz. Dördüncüsü evde birimizin anlattığını diğeri dinlemiyor. Birbirimizle konuşurken elimizdeki telefonu bir kenara bırakıp, yüzlerimize bakarak konuşmalıyız. İnanın bunu uygularsak aile hayatındaki problemin yüzde 90’ı bitecek. Beşinci madde aile yuvasında güvenin oluşmasıdır. Altıncı ve olmazsa olmaz madde ise sabırdır. Altı maddenin özetini ise sabır, sevgi, merhamet ve yumuşak dil olarak özetleyebiliriz” dedi.

En Büyük Servet Ailemizdir

Müftü Amil, konuşmasının son bölümünde ise “Hanımefendilerin dikkat edeceği konular zerafet, ziyafet ve ziyaret, beyefendilerin dikkat edeceği hususlar ise sevgi, saygı, sadakat ve sabırdır. Bu maddelere herkes sadık kalırsa ailede problem tamamen biter. Rabbim aile yuvalarımıza huzur ve mutluluklar versin. Bütün aile yuvalarımızın cennet bahçesi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.  Müftü Amil’e konuşmaları için teşekkür eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de “Bu dünyadaki en büyük servet ve sırtımızı dayayacağımız en önemli güç ailemizdir. Bu akşam çok önemli mesajlar veren İlçe Müftümüz Mecit Amile teşekkür ediyorum. Rabbim herkese aile huzuru nasip etsin inşallah” dedi. Vatandaşlara önemli mesajların verildiği konferans Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İlçe Müftüsü Mecit Amil’e hediye takdimiyle sona erdi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası